Deal News Online

Στα αμερικανικά δικαστήρια προσφεύγουν Google, Yahoo! και Facebook

Προσφυγή στα αμερικανικά δικαστήρια κατέθεσαν χθες Google, Yahoo! και Facebook, ζητώντας να τους επιτρέπεται να δημοσιοποιούν περισσότερες λεπτομέρειες για τα αιτήματα που τους υποβάλει η αμερικανική κυβέρνηση για παροχή πληροφοριών στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

 

Στο αίτημά της προς το Δικαστήριο Εποπτείας Πληροφοριών Εξωτερικού, η Yahoo! υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση μπορεί να προστατεύσει την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών "χωρίς να εμποδίζει τις διαδικτυακές εταιρείες να ανακοινώνουν τον αριθμό των αιτημάτων που δέχονται εξ ονόματος της εθνικής ασφάλειας". Ο νομικός σύμβουλος της Yahoo! Ρον Μπελ σημειώνει στο ιστολόγιο της εταιρείας ότι "η απόκρυψη τέτοιων πληροφοριών σε τελική ανάλυση τρέφει τη δυσπιστία και τις υποψίες απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες".

 

Παρόμοια είναι και η προσφυγή που κατέθεσε η Facebook στο δικαστήριο το οποίο είναι αρμόδιο για να εγκρίνει τις αμερικανικές επιχειρήσεις παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών και του Διαδικτύου. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι απαιτείται μεγαλύτερη διαφάνεια και ότι "οι δηλώσεις και οι ενέργειες της αμερικανικής κυβέρνησης δεν απάντησαν στις ανησυχίες των χρηστών, σε όλο τον κόσμο, όσον αφορά την ασφάλεια των δεδομένων τους", όπως έγραψε ο νομικός εκπρόσωπός της, Κόλιν Στρετς.

 

Η Google, που είχε καταθέσει και τον Ιούνιο προσφυγή μαζί με την εταιρεία λογισμού Microsoft, εξηγεί στο ιστολόγιο της ότι ζητά να του επιτραπεί "να δημοσιοποιεί λεπτομερή στατιστικά στοιχεία για το είδος των αιτημάτων" που της υποβάλλονται με σκοπό την προστασία της εθνικής ασφάλειας. Επιπλέον, όπως ανέφεραν δύο στελέχη της, ο Ρίτσαρντ Σαλγκάντο και ο Πάμπλο Τσάβες, ζητά περισσότερη διαφάνεια η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν το δικαστήριο συνεδρίαζε ανοιχτά και όχι κεκλεισμένων των θυρών.

 

Οι αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο δέχονται πολλές πιέσεις μετά τις αποκαλύψεις για το πρόγραμμα παρακολούθησης Prism χάρη στο οποίο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NSA) των ΗΠΑ συνέλεξε εκατομμύρια ψηφιακά δεδομένων χρηστών απ' όλον τον κόσμο. Οι εταιρείες διαβεβαιώνουν ότι δεν αποκαλύπτουν πληροφορίες παρά μόνο εφόσον υπάρχει επίσημη δικαστική εντολή για κάτι τέτοιο ενώ οι αμερικανικές αρχές από την πλευρά τους επιμένουν ότι οι παρακολουθήσεις είναι νόμιμες και χάρη σε αυτές αποσοβήθηκαν δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις.


Secret Money

H BIANEΞ και το όραμα του Δ. Γιαννακόπουλου

H BIANEΞ και το όραμα του Δ. Γιαννακόπουλου

H κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία BIANEΞ A.E. ξεχώρισε και φέτος στις καταξιωμένες επιχειρηματικές διακρίσεις "Diamonds of...

Αθλητικά

Έλλειψη testing kits στο Ολυμπιακό Χωριό

Έλλειψη testing kits στο Ολυμπιακό Χωριό

Έλλειψη testing kits COVID-19 απαιτούνται για το καθημερινό πρόγραμμα ελέγχων των αθλητών αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων,...

Αυτοκίνητο

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Ηλεκτροκίνηση

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν…

Τη συνεργασία τους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ανακοινώνουν η εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ...

Τεχνολογία

Ξεκίνησε η τελετή έναρξης των Αγώνων

Ξεκίνησε η τελετή έναρξης των Αγώνων

Ο ουρανός πάνω από το Εθνικό Στάδιο του Τόκιο γέμισε χρώματα, καθώς τα πυροτεχνήματα σηματοδότησαν...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.