Πολιτική

Για προβλήματα στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μ. Τζίμας, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) από έλλειψη προσωπικού, έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

«Η μοναδική Αεροπορική Αμυντική Βιομηχανία στην Ελλάδα, που λειτουργεί εδώ και 33 χρόνια, επισκευάζει, συντηρεί και υποστηρίζει όλα τα πτητικά μέσα της Πολεμικής μας Αεροπορίας αλλά και δεκάδων ξένων πελατών και κρατών.

 

Η ΕΑΒ είναι βιομηχανία υψηλής τεχνογνωσίας με προσωπικό που είναι διατεταγμένο σε ειδικότητες που απαιτούν πτυχία, μεταπτυχιακά και μετεκπαιδεύσεις.

 

Το προγραμματισμένο έργο της ΕΑΒ μέχρι το 2015 είναι της τάξεως των 900 εκατ. ευρώ.

 

Καλούμε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του προγραμματισμένου έργου της ΕΑΒ για να μην αναγκασθούμε να πληρώσουμε ρήτρες από τη μη έγκαιρη παράδοση των παραγγελιών.

 

Επειδή η ΕΑΒ, πέραν των άλλων, συντηρεί και επισκευάζει τα Ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη, είναι απαραίτητη η στελέχωση, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει η πατρίδα μας προβλήματα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα αυτών των αεροσκαφών κατά τη διάρκεια του θέρους.

 

Η Νέα Δημοκρατία, σταθερή στις απόψεις της για το ρόλο που διαδραματίζει η ΕΑΒ στην ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας της πατρίδας μας, αφού ήταν αυτή που την ίδρυσε και τη λειτούργησε πριν 33 χρόνια, καλεί την κυβέρνηση να πάρει άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να συνεχιστεί, χωρίς προβλήματα, το έργο της ΕΑΒ για τα επόμενα χρόνια».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή