Deal News Online

Έλεγχοι για κορωνοϊό: Πρόστιμα 90.200 ευρώ

Συνολικά 126.050 ελέγχους διενήργησαν την Τρίτη 21.09.2021 οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) και κατέγραψαν 303  περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

 

Επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 90.200 ευρώ  και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε δύο επιχειρήσεις.

 

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (92.329).

 

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

 


1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων
2.Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

 

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

 

Περιφέρεια Αττικής

 

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 500€ στον προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για απασχόληση υπαλλήλου που δεν ήταν εμβολιασμένος και δεν είχε υποβληθεί σε rapid test και 300€  στον υπάλληλο.

 

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα το ύψος των οποίων θα οριστεί με απόφαση Υπουργού σε δύο (2) ιδιωτικά πολυιατρεία για μη τήρηση του τιμοκαταλόγου σύμφωνα με τα οριζόμενα από την Υπουργικής Απόφασης 98491/2021 (ΦΕΚ 4181/9.09.21 Β' ΤΕΥΧΟΣ)

 

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 

•    Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 2.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημέρες σε οίκο ανοχής για εργαζομένη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή rapid test.

 

•    Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε  πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος

 

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε καταστήματα για μη ανάρτηση στην είσοδο  του μέγιστου αριθμού εξυπηρετούμενων πελατών

 

Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 900€ σε καταστήματα για μη ανάρτηση στην είσοδο  του μέγιστου αριθμού εξυπηρετούμενων πελατών

 

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο των 2.000€  σε αλλοδαπό, προσωρινά υπεύθυνο ταξιδιωτικού γραφείου, στα Οινόφυτα, διότι εξυπηρετούσε υπεράριθμους πελάτες.

 

Περιφέρεια  Βορείου Αιγαίου

 

Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000€  και  (7) ημέρες αναστολή εργασίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για  εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

 

Περιφέρεια Κρήτης

 

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο  συνολικού ύψους  300€ σε φαρμακείο για μη ανάρτηση στην είσοδο  του μέγιστου αριθμού εξυπηρετούμενων πελατών

 

Επικράτεια

 

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους  2.000€   σε φυσικά πρόσωπα για μη νόμιμη μετακίνηση.

 

Η (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) πραγματοποίησε ογδόντα δύο (82) ελέγχους σε αντικείμενα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19, που έλαβαν χώρα σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

 

Τα κλιμάκια της ΕΑΔ  στο πλαίσιο ελέγχου εφαρμογής των μέτρων για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η)  και λοιπές προνοιακές δομές πραγματοποίησαν ελέγχους σε ένα (1) κέντρο ψυχικής υγείας στον Δήμο Πατρέων από την Π.Υ. Πάτρας όπου το σύνολο των εργαζομένων (20), διέθεταν έγκυρο πιστοποιητικό (17 εμβολιασμού και 3 νόσησης) ήτοι ποσοστό 100,00%.

 

Τα πιστοποιητικά των παρόντων ελέγχθηκαν με την ειδική εφαρμογή του άρθρου33 του ν. 4816/2021(Α' 118) Covid Free Gr, ενώ του συνόλου των εργαζομένων με επίδειξη εγγράφου στους ΕΕ από τον υπεύθυνο της δομής.

 

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μία (1) σύλληψη για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

 

Γ. Τετραψήφιο 1520:

 

Το 1520 δέχτηκε συνολικά εκατόν εβδομήντα τρείς (173) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

 

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η) και λοιπές προνοιακές δομές.


protoselida

World Business

Tesla: Αύξηση εσόδων 57% στο γ' τρίμηνο

Tesla: Αύξηση εσόδων 57% στο γ' τρίμηνο

Μπορεί τα έσοδα τρίτου τριμήνου της Tesla να μην ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών, αλλά...

Media

Ο Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε από ατύχημα στο γύρισμα ταινίας και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας

Ο Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε από ατύχημα στο γύρισμα…

Ο αμερικανός ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε χθες Πέμπτη, προφανώς από ατύχημα, τη διευθύντρια...

Περιβάλλον

Νέος εκπαιδευτικός κύκλος EUREM για ενεργειακή εξοικονόμηση

Νέος εκπαιδευτικός κύκλος EUREM για ενεργειακή εξοικονόμηση

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο θα πραγματοποιήσει νέο εκπαιδευτικό κύκλο EUREM για την ενεργειακή εξοικονόμηση...

Τουρισμός

Celebrity Cruises: Πρόγραμμα κρουαζιέρων 2023 με μπόλικη Ελλάδα

Celebrity Cruises: Πρόγραμμα κρουαζιέρων 2023 με μπόλικη Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κρουαζιέρων της για το 2023 ανακοίνωσε η Celebrity Cruises, το οποίο περιλαμβάνει στάσεις σε διάφορα ελληνικά...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.