Deal News Online

Γεωργιάδης: Λάθος να μεταδίδεται ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει αύξηση τιμών Προτεινόμενο

"Είναι λάθος να μεταδίδεται ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει αύξηση τιμών", επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα του 2ου Thessaloniki Helexpo Forum, μιλώντας στην ενότητα "ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Ανασυγκρότηση, ανάπτυξη και διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας".

 

"Σήμερα η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα πληθωρισμού, μέχρι στιγμής δεν βρήκαμε μεγάλα προβλήματα με την αύξηση των τιμών", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

 

Σημείωσε δε, ότι "δικαιολογία για γενικευμένη αύξηση τιμών δεν υπάρχει σήμερα" και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν σκέφτεται να βάλει πλαφόν στις τιμές καλώντας τους κοινωνούς των νέων επικαιρότητας να πάψουν να μιλούν για ανατιμήσεις προϊόντων καθώς, όπως τόνισε, "είναι σαν να λέμε αυξήστε τις τιμές, είναι σαν να κλέβουμε εαυτό μας".

 

Πιθανό ένα κύμα ανατιμήσεων τις επόμενες 2-3 εβδομάδες

 

Χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο οι καταναλωτές να βιώσουν ένα κύμα ανατιμήσεων στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, λόγω αύξησης του μεταφορικού και του ενεργειακού κόστους, αλλά και πρώτων υλών, ο υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωσε ότι "είναι ενεργοποιημένα όλα τα θεσμικά εργαλεία για να παρακολουθείται η αγορά, ενώ είναι σε ισχύ η αγορανομική διάταξη και η επιτροπή ανταγωνισμού άρχισε έρευνα, προκειμένου να διερευνήσει, εάν υπάρχει καρτέλ και χειραγώγηση της αγοράς".

 

Μεταξύ άλλων, για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε ότι οι τιμές των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας θα περιλαμβάνονται στο εργαλείο e-καταναλωτή, ώστε, όπως εξήγησε, οι καταναλωτές να μπορούν να συγκρίνουν τιμές και να υπάρχει έτσι ανταγωνισμός.

 

Μονόδρομος η συνένωση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

 

"Θα ακολουθήσει νόμος για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και θα δοθούν γενναία κίνητρα για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία", επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης και απευθυνόμενος στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες είπε "πηγαίνετε να τα πάρετε, αν θέλετε να επιβιώσετε στο ανταγωνιστικό περιβάλλον".

 

"Αν καταφέρουμε να μειώσουμε το ποσοστό των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το 93% στο 70% μέσω συγχωνεύσεών τους, θα δούμε εκρηκτική ανάπτυξη της οικονομίας", τόνισε και χαρακτήρισε χαώδη τη διαφορά "σε ό,τι αφορά το θέμα του τι νοείται Μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα και τι στην ΕΕ, με το δομικό πρόβλημα που καταγράφεται στο συγκεκριμένο πεδίο να είναι τεράστιο".

 

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της μια ιστορική ευκαιρία, που έρχεται μία φορά στον αιώνα, προκειμένου να πετύχει την ανασυγκρότηση του παραγωγικού της μοντέλου και αναφερόμενος στα σχέδια της κυβέρνησης τόσο για το ΕΣΠΑ όσο και για το Ταμείο Ανάκαμψης, επανέλαβε ότι έχουν συμπεριληφθεί γιγαντιαία προγράμματα κινητροδότησης για τη συνένωση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και προγράμματα για την ανάπτυξη των τεχνικών δεξιοτήτων των εργαζομένων.

 

Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στην επόμενη εξαετία

 

"Ο στόχος είναι, στην επόμενη εξαετία το παραγωγικό μοντέλο της χώρας να έχει αλλάξει εντελώς, με τον τουρισμό να αποτελεί μεν σημαντικό κομμάτι, αλλά να επιδιωχθεί και μια διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, και να αποκτήσουμε σοβαρή μεταποιητική δραστηριότητα, νέες τεχνολογίες στην αγροτική παραγωγή που θα την πολλαπλασιάσουν και τελικά μια οικονομία στηριγμένη σε υγιή θεμέλια", υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.


protoselida

Media

Ο Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε από ατύχημα στο γύρισμα ταινίας και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας

Ο Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε από ατύχημα στο γύρισμα…

Ο αμερικανός ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε χθες Πέμπτη, προφανώς από ατύχημα, τη διευθύντρια...

Υγεία & Διατροφή

Εμβόλιο Pfizer: Αποτελεσματικότητα 90,7% σε παιδιά 5-11 ετών

Εμβόλιο Pfizer: Αποτελεσματικότητα 90,7% σε παιδιά 5-11 ετών

Αποτελεσματικότητα 90,7% έναντι του κορωνοϊού έδειξε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στις κλινικές δοκιμές σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, όπως...

Τουρισμός

Jet2holidays: 200 εβδομαδιαίες πτήσειςπρος Ελλάδα το 2023

Jet2holidays: 200 εβδομαδιαίες πτήσειςπρος Ελλάδα το 2023

Η Jet2holidays ανακοίνωσε νωρίτερα από ποτέ το θερινό της πρόγραμμα πτήσεων για το καλοκαίρι του 2023, σε μια προσπάθεια να επωφεληθεί από την...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.