Deal News Online

ΕΟΤ: Press trip προβολής Χίου στο Ισραήλ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Ισραήλ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την επίσκεψη δύο Ισραηλινών δημοσιογράφων στη Χίο στο πλαίσιο 6ήμερου δημοσιογραφικού ταξιδίου (press trip) για την προβολή του νησιού στην ισραηλινή τουριστική αγορά.

 

Ο δυο Ισραηλινοί δημοσιογράφοι, ο Yossef Fisher και ο Rotem Gavriel Maimon των δικτύων YNET και HAARETZ, αντίστοιχα, δύο από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά και ψυχαγωγικά online ΜΜΕ του Ισραήλ, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την ξενάγηση τους στο νησί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αφήσαμε την καρδιά μας στη Χίο».

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι δύο δημοσιογράφοι ακολούθησαν ευρύ πρόγραμμα επισκέψεων σε πολλές περιοχές, μνημεία και αξιοθέατα του νησιού, καθώς και στο Μουσείο Μαστίχας του δικτύου μουσείων του ΠΙΟΠ. Ακόμα είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, Άννα Μισαηλίδου, στον υπό ανασκαφή αρχαιολογικό χώρο της εβραϊκής συναγωγής του 4ου αιώνα μ.Χ.

 

Λίγο πριν από την επιστροφή στην πατρίδα τους, οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις φυσικές ομορφιές, τα ξεχωριστά χωριά, τις παραλίες, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και την γαστρονομική παράδοση της Χίου, αλλά και για το απαράμιλλο αίσθημα φιλοξενίας που διακατέχει τους κατοίκους της.

 

«Η Χίος είναι ένα νησί-θησαυρός» είπε χαρακτηριστικά ο Y. Fisher, ενώ ο R. G. Maimon ανέφερε: «Ήταν καταπληκτικό το ταξίδι στη Χίο, πέρα από τις προσδοκίες μου. Βρήκα ένα μοναδικό κι αυθεντικό μέρος. Έχω εκπλαγεί με το φαγητό κι ακολούθως με τις παραλίες, αλλά περισσότερο από όλα είναι οι άνθρωποι εδώ με τα λαμπερά μάτια που σε καλωσορίζουν με μια μεγάλη καρδιά και σπουδαία φιλοξενία».

 

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών Βορείου Αιγαίου, Νίκος Νύκτας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «το Ισραήλ είναι μια από τις αγορές που προσπαθούμε από πέρσι να προσεγγίσουμε με συντεταγμένα βήματα, γιατί θεωρούμε ότι η Χίος έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στην ισραηλινή αγορά. Οργανώσαμε τη φιλοξενία όσο πιο άρτια μπορούσαμε για να τους προσφέρουμε αξέχαστες εμπειρίες και θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος της Χίου τα δημοσιεύματα που θα παραχθούν από αυτήν. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Υπηρεσία ΕΟΤ Ισραήλ, αλλά και σε όλους τους τουριστικούς επαγγελματίες που συνέβαλαν ώστε να παρουσιάσουμε το νησί μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

 

Σημειώνεται ότι την ισραηλινή δημοσιογραφική αποστολή συνόδευσε στο νησί ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ισραήλ, Δημήτρης Βασιλειάδης.


World Business

Αντάλλαγμα τον Nord Stream 2 ζητά η Ρωσία για περισσότερο φυσικό αέριο

Αντάλλαγμα τον Nord Stream 2 ζητά η Ρωσία…

Η Ρωσία έστειλε σήμα ότι δεν θα σπεύσει να προσφέρει στους Ευρωπαίους καταναλωτές περισσότερο φυσικό...

Media

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Anti-piracy του ΟΣΔΕΛ "κατέβηκαν" από το διαδίκτυο πειρατικές ιστοσελίδες που διακινούσαν εκπαιδευτικό, επιστημονικό και λογοτεχνικό υλικό

Αθλητικά

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19αλλά με την παρέμβαση ακτιβιστών...

Περιβάλλον

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα μήνα

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα…

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών (PET) νερού και αναψυκτικών με τον τίτλο "Whywasteme"που...

Τουρισμός

Κικίλιας: Η Σαντορίνη μπορεί να γίνει παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης

Κικίλιας: Η Σαντορίνη μπορεί να γίνει παγκόσμιο πρότυπο…

Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Σαντορίνης Αντώνη Σιγάλα και φορείς του νησιού, πραγματοποίησε σήμερα ο...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.