Κόσμος

Τι έκανε ο βαθύπλουτος συνιδρυτής της Google τον τελευταίο χρόνο

Πώς «δραπέτευσε» από την πανδημία

 

Μακριά από την τεχνολογία για περισσότερο από έναν χρόνο, ζει ο συνιδρυτής της Google Λάρι Πέιτζ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Insider, καθώς έχει βρει καταφύγιο στα απομονωμένα νησιά Φίτζι.

 

Μάλιστα, αξιωματούχοι υγείας των Φίτζι πίεσαν ακόμη και ένα τηλεοπτικό δίκτυο να αφαιρέσει θέμα του για την δωρεά ιατρικών εφοδίων κατά του κορωνοϊού στα Φίτζι που είχε κάνει ο συνιδρυτής της Google, καθώς ο Πέιτζ προσπαθεί να αποφύγει να τραβήξει την προσοχή επάνω του. Ο 48χρονος Πέιτζ, έχει γίνει όλο και πιο μυστικοπαθής τα τελευταία χρόνια, αποφεύγοντας να φωτογραφίζεται εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, από την στιγμή της παραίτησής του από την θέση του CEO της μητρικής εταιρείας της Google Alphabet Inc το 2019.

 

Σύμφωνα με πηγές του Insider, o δισεκατομμυριούχος βρίσκεται εδώ και μήνες στα Φίτζι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και κυρίως στο νησί Ταβάρουα, με τις φήμες να λένε ότι αγόρασε τουλάχιστον ένα νησί στο αρχιπέλαγος Μαμανούκα της χώρας.

 

Ο Πέιτζ εντοπίστηκε επίσης σε ένα μικρότερο νησί που ονομάζεται Ναμότου, με έναν ναυτικό με το όνομα Λορέντζο Τσιπριάνι, να αναφέρει την αγορά σε μια ανάρτηση ιστολογίου τον Αύγουστο.

 

Ο συνιδρυτής της Google είχε χρησιμοποιήσει το ιδιωτικό του τζετ για να μεταφερθεί η δωρεά του σε ιατρικό εξοπλισμό κατά του κορωνοϊού στα Φίτζι τον περασμένο μήνα την ώρα που ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας έπληττε τη χώρα, κάτι που ανέφερε η Fijian Broadcasting Company News στις 19 Ιουνίου, σύμφωνα με τον Insider.

 

Ωστόσο, αυτό το θέμα εξαφανίστηκε από την κρατική ιστοσελίδα ειδήσεων με πηγές να λένε στο Insider πως ήταν εντολή αξιωματούχων υγείας του νησιού να κατέβει η είδηση, ισχυριζόμενοι πως οι πληροφορίες δεν έπρεπε να είχαν δημοσιοποιηθεί.

 

Σύμφωνα με το Insider, το δημοσίευμα έλεγε ότι ο Πέιτζ πέταξε από την Χαβάη για το Διεθνές Αεροδρόμιο Νάντι των Φίτζι για να παρέχει στη χώρα ιατρικές προμήθειες, όπως μάσκες, στολές και γάντια. Μια φωτογραφία του τζετ του αναρτήθηκε στο Twitter στις 19 Ιουνίου από έναν δημοσιογράφο του νησιού, με την λεζάντα: «Ένας από τους συνιδρυτές της Google, ο Λάρι Πέιτζ δώρισε κουτιά από προμήθειες κατά του κορωνοϊού στα Φίτζι καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα του ιού».

 

Το διακριτικό σήμα του αεροσκάφους, 813QS, που απεικονίζεται σε έναν από τους κινητήρες του, ανήκει στην Blue City Holdings, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών. Η Blue City Holdings διαχειρίζεται έναν στόλο για τον Πέιτζ και τον συνιδρυτή του Σεργκέι Μπριν, καθώς και τον πρώην CEO της Google, Έρικ Σμιντ, αναφέρει το Insider.

 

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ο Πέιτζ έχει καθαρή αξία περίπου 117 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας τον το 6ο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο, μια θέση πάνω από τον Μπριν και μια θέση κάτω από τον συνιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

 

Και ο πλούτος του ήταν αυτός που του επέτρεψε την είσοδο στα νησιά Φίτζι, ακόμη και όταν η χώρα έκλεισε τα σύνορά της στους υπόλοιπους ταξιδιώτες, ανέφεραν πηγές στο Insider. Η πρωτοβουλία «Blue Lane» επιτρέπει στους εξαιρετικά πλούσιους να επισκεφθούν το αρχιπέλαγος με τα sumperyachts και τα ιδιωτικά αεροσκάφη τους, ακόμη κι όταν απαγορεύεται η είσοδος στους άλλους ταξιδιώτες.

 

«Τα superyachts είναι ευπρόσδεκτα με ανοιχτές αγκάλες και γι’ αυτά οι διαδικασίες πρόσβασης είναι ευκολότερες, ενώ για ιστιοφόρα όπως το δικό μας δεν είναι εύκολο» είχε γράψει ο Λορέντζο Τσιπριάνι στην ανάρτησή του στο μπλογκ. «Η κυβέρνηση προωθεί μια εκστρατεία καλωσορίσματος όλων εκείνων που έχουν εκατομμύρια να ξοδέψουν και περιμένουν την άφιξη εκατοντάδων πολυτελών γιοτ». Και πρόσθεσε: «Για να δώσω ένα παράδειγμα, ο Λάρι Πέιτζ, ο ιδρυτής της Google, αγόρασε το νησί Ναμότου, (μόλις λίγα μίλια μπροστά μας) και έφτασε εκεί με ιδιωτικό τζετ για να περάσει τρεις μήνες σε διακοπές με 30 μέλη του προσωπικού του. Κι όσο βρίσκεται εδώ, ορισμένοι τοπικοί προμηθευτές και τουριστικά γραφεία θα εργαστούν σχεδόν αποκλειστικά γι’ αυτούς – τους δραπέτες της πανδημίας που προσγειώθηκαν στον παράδεισο».

 

Πηγές ανέφεραν ότι ο Πέιτζ και η σύζυγός του Λουσίντα Σαουθγουόρθ έχουν θεαθεί να κάνουν σερφ σε παραδοσιακές αλλά και ηλεκτρονικές ιστοσανίδες – όπως ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ πριν από λίγες ημέρες - κοντά στα νησιά της χώρας, και πως είναι «πολύ καλοί».

 

Αξίζει τέλος, να σημειωθεί ότι οι συνιδρυτές της Google, Πέιτζ και Μπριν, οι οποίοι εξακολουθούν να κατέχουν απίστευτο έλεγχο στην εταιρεία παρά το γεγονός ότι και οι δύο έχουν αποχωρήσει, προσπαθούν να μένουν στο παρασκήνιο και να μην προκαλούν με την ιδιωτική ζωή τους.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή