Κόσμος

Daly (Fed): Αναμενόμενη η αύξηση του πληθωρισμού

Η άνοδος του πληθωρισμού ήταν αναμενόμενη δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος της Federal Reserve Bank του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, προσθέτοντας ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στα αγαθά και τις υπηρεσίες λόγω της αύξησης της ζήτησης καθώς περιορίζεται η πανδημία και των προβλημάτων που καταγράφονται στην προσφορά, επομένως πιθανόν θα υποχωρήσουν τους επόμενους μήνες.

 

"Η διατήρηση για αρκετούς μήνες δεν σημαίνει ότι δεν είναι παροδική" η άνοδος των τιμών, σημείωσε η Daly σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC, προσθέτοντας ότι είναι αισιόδοξη για τον ρυθμό ανάπτυξης το φθινόπωρο.

 

Τόνισε ακόμη ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει η Federal Reserve τη συζήτηση για τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

 

Παρ' όλα αυτά, παραδέχθηκε ότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού εγείρει κινδύνου, ιδιαίτερα για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, συμπληρώνοντας ότι η νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακή Τράπεζας είναι η "δέουσα" και είναι πρόωρο να ξεκινήσει η συζήτηση για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή