Deal News Online

Zagori Mountain Running στις 23-25/07


Tο Zagori Mountain Running κλείνει τα 10 χρόνια αγώνων του και επιστρέφει στις 23-25 Ιουλίου 2021 πιο δυνατό από ποτέ με πολλές εκπλήξεις.

 

Αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμικής αρμονίας της Ηπείρου, το Ζagori Mountain Running συνδέει την ξεχωριστή γεωγραφική, ιστορική και αρχιτεκτονική ενότητα του Ζαγορίου και αναδεικνύει τα 46 χωριά, με το ιδιαίτερο φυσικό τους κάλλος και φυσικά τον ζεστό χαρακτήρα των ανθρώπων που το έχουν αγκαλιάσει μέχρι σήμερα. Συνδιοργανωτές του Zagori Mountain Running είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ζαγορίου.

 

Πρόκειται για μια διοργάνωση πολλών ταχυτήτων που καλύπτει τόσο τις ανάγκες των πιο απαιτητικών δρομέων ορεινού τρεξίματος όσο και εκείνων των αθλητών που δοκιμάζουν ερασιτεχνικά τις δυνάμεις τους, συνδυάζοντας την άθληση με την ψυχαγωγία. Η φετινή επετειακή έκδοση περιλαμβάνει τις γνωστές και παραδοσιακές διαδρομές TeRA 80km και Marathon 44+ καθώς και δύο ολοκαίνουριες διαδρομές αυτές των Half Marathon 21km και Entry Race 10km με σημείο εκκίνησης και τερματισμού στο Τσεπέλοβο.

 

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα σεβόμενη κάθε χρόνο τον μοναδικό τόπο στον οποίο διεξάγεται ο αγώνας, που αποτελεί μέρος της πολιτισμικής κληρονομιάς του Ζαγορίου που το επισκέπτονται εκατοντάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο, φροντίζει για τη συντήρηση των μονοπατιών του αγώνα και για τη διατήρηση του μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

 

Στις φετινές καινοτομίες του Zagori Mountain Running έρχεται να προστεθεί και το συλλεκτικό BUFF του αγώνα. Η Fifth Element ως χορηγός της διοργάνωσης που αντιπροσωπεύει τις κορυφαίες εταιρείες outdoor ειδών και αποτελεί το απόλυτα εξειδικευμένο κατάστημα αθλητικών δραστηριοτήτων διαθέτει αποκλειστικά για αγορά το συλλεκτικό BUFF του Zagori Mountain Running 2021. Έτσι συμβάλλει στο έργο για την προστασία και διατήρηση της μοναδικής βιοποικιλότητας του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου.

 

Με βάση τα ισχύοντα μέτρα, στην παρούσα χρονική περίοδο, όλοι οι συμμετέχοντες για να μπορέσουν να εισέλθουν στον χώρο της διοργάνωσης μπορούν να προσκομίσουν Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid–19. Εναλλακτικά, θα πρέπει υποχρεωτικά́ να έχουν κάνει rapid test ή μοριακό́ PCR test κατά του Covid–19 εντός 48 ωρών πριν την έναρξη του αγώνα τους και να προσκομίσουν βεβαίωση του αρνητικού́ αποτελέσματος. Εξαιρούνται όσοι προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ 2 έως και 9 μήνες μετά τη νόσηση. Τέλος, αν υπάρχουν διαδοχικές μέρες αγώνων για κάποιον συμμετέχοντα, συστήνεται να κάνουν 1 τεστ πριν τον πρώτο αγώνα.

 

Επίσης, επιστρέφει και το ΖΑΓΟΡΑΚΙ, ο παιδικός αγώνας τρεξίματος απόστασης 1 χλμ., θα πραγματοποιηθεί φέτος στο χωριό Τσεπέλοβο, το απόγευμα του Σαββάτου 24 Ιουλίου 2021. Στόχος του είναι η επαφή των παιδιών με το τρέξιμο στη φύση μέσα από μία ψυχαγωγική δραστηριότητα που αναδεικνύει τις αξίες του αθλητισμού. Για τον παιδικό αγώνα 1χλμ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά 3 έως 12 ετών. Σε κάθε παιδί θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο και συλλεκτικό τεχνικό μπλουζάκι. Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν.

 

Σημειώνεται ότι μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, η The North Face και η Fifth Element. Επίσημοι Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι οι Hyundai Γκαρτζονίκας, Μουζάκη Β. & ΣΙΑ ΕΕ και Nomad Premium Greek Honey.


Secret Money

H προοπτική για  το brain gain από  την «άφιξη» Pfizer και άλλων κολοσσών

H προοπτική για το brain gain από…

Eλπίδα για επιστροφή ενός μέρους των Eλλήνων επιστημόνων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό στα...

Τουρισμός

ΕΟΤ Γερμανίας: Fam Trip προβολής της Κρήτης

ΕΟΤ Γερμανίας: Fam Trip προβολής της Κρήτης

Σε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Κρήτη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι δώδεκα γερμανικών τουριστικών γραφείων και...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.