Οικονομία

ΕΚΤ: Μειωμένο το ποσοστό των επισφαλών δανείων των τραπεζών της ευρωζώνης

Συρρίκνωση κατέγραψε, στο α΄ τρίμηνο του έτους, το ποσοστό των επισφαλών δανείων , που κατέχουν οι τράπεζες της ευρωζώνης σε σχέση με τον συνολικό δανεισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, παρά το ότι αυξήθηκε το ποσό των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

 

Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης, υποχώρησε στο 2,54% από το 2,36% πριν από τρεις μήνες, παρά τη διπλή ύφεση που έπληξε την οικονομία και τις επιπτώσεις που προκάλεσε σε πολλές επιχειρήσεις το lockdown.

 

Σε ονομαστικούς όρους, τα επισφαλή δάνεια αυξήθηκαν στα 455 δισ. ευρώ από τα 443,6 δισ. ευρώ, αντανακλώντας μια σχετικά ταχεία αύξηση του δανεισμού προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

 

Η ΕΚΤ έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι οι τράπεζες ίσως έχουν εφησυχάσει αρκετά στο να αναγνωρίσουν τα επισφαλή δάνεια στη διάρκεια της πανδημίας, υποστηρίζοντας ότι το πραγματικό status των βιβλίων δανείων των τραπεζών, δεν είναι τόσο ισχυρό όσο φαίνετια να υποδηλώνουν τα στοιχεία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή