Περιβάλλον

Ανακατασκευή και αποκατάσταση 34 σιντριβανιών της Αθήνας

Με τη μέριμνα και την φροντίδα των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, 34 συντριβάνια της Αθήνας παραδίδονται και πάλι σε πολίτες και επισκέπτες ώστε να τους παρέχουν τις τόσο πολύτιμες "ανάσες" δροσιάς που έχουν ανάγκη.

 

Υλοποιώντας ένα καλό οργανωμένο σχέδιο, Εξειδικευμένοι τεχνίτες πραγματοποιούν καθημερινά εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης στα σιντριβάνια που παρέμεναν παραδομένα στη φθορά και την εγκατάλειψη του χρόνου. Επισκευάζουν τα συστήματα αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, πραγματοποιώντας παράλληλα τις απαραίτητες οικοδομικές εργασίες, στεγανοποιήσεις, αποκαταστάσεις μαρμάρινων ποδιών, προκειμένου τα συντριβάνια να γίνουν ξανά πηγή ζωής και κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών.

 

Μέχρι στιγμής έχουν επισκευαστεί πλήρως και λειτουργούν κανονικά τα σιντριβάνια στις πλατείες Κοραή, Τρούμαν, Ιδρύματος Ερευνών, Αττικής, Μεταξουργείου, Ναθαναήλ, Αμερικής, Μεσολογγίου, Λαυρίου, Αιγύπτου, στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, στις οδούς Ρηγίλλης και Βασ. Σοφίας, στην περιοχή Φιξ Πατησίων, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη (τρία σιντριβάνια σε Ι. Δροσοπούλου, Επτανήσου και Αγία Ζώνης), ενώ τα τελευταία που παραδόθηκαν βρίσκονται στις πλατείες Μαβίλη, Μαδρίτης και στις οδούς Υμηττού και Ευτυχίδου.

 

Σύμφωνα με τον Δήμο, τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι οικοδομικές εργασίες και η εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε τέσσερα ακόμη σιντριβάνια που βρίσκονται στο Πνευματικό Κέντρο, στην Κοραή και στο Πανεπιστήμιο (2 σιντριβάνια), ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανακατασκευάζονται βάση σχεδίου και τα υπόλοιπα 10 σιντριβάνια.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή