Deal News Online

“Έξυπνα φανάρια”για αποφυγή μποτιλιαρίσματος

Όσοι οδηγοί γνωρίζουν πολύ καλά πόσο εκνευριστικό είναι να ανάβουν όλα τα κόκκινα φώτα κατά τη διάρκεια ενός ιδιαίτερα αγχωτικού ταξιδιού. Γι' αυτό και στην Βρετανία δοκιμάζεται ένα νέο είδος «έξυπνου» φωτεινού σηματοδότη που θα περιορίζει τέτοιου είδους νεύρα μκαι θα αυξάνει την αποτελεσματικότητα της οδήγησης.

 

Το σύστημα ονομάζεται «Green Light Optimal Speed Advisory» και δοκιμάζεται ήδη στο οδικό δίκτυο της Βρετανίας. Όταν ο οδηγός ενός οχήματος που έχει ενσωματωμένο αυτό το σύστημα πλησιάσει ένα πράσινο φανάρι θα ειδοποιηθεί αμέσως για την ταχύτητα που πρέπει να αναπτύξει ώστε να προλάβει πράσινα και τα επόμενα.

 

Η ιδέα είναι ότι τα φανάρια θα επικοινωνήσουν με το αυτοκίνητο προτού φτάσετε σε αυτά, αναφέροντας με ποια ταχύτητα πρέπει να οδηγείτε για να αποφύγετε με ασφάλεια την αλλαγή φωτός. Εναλλακτικά, εάν το σταμάτημα σε ένα κόκκινο φως είναι αναπόφευκτο, τα φώτα θα σας πουν πόσην ώρα θα πρέπει να περιμένετε πριν γίνουν πράσινα.Οι "έξυπνοι σηματοδότες" θα μεταδώσουν τις πληροφορίες σε μια οθόνη που είναι τοποθετημένη στο ταμπλό στα εξοπλισμένα αυτοκίνητα και θα έχουν εύρος δράσηςπερίπου ενός χιλιομέτρου.

 

«Χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία που θα συνδέει τα φανάρια με τα αυτοκίνητα θα μπορούμε να βελτιστοποιούμε την ταχύτητα τους ειδικά στις διασταυρώσεις. Αυτό θα αποτελέσει μια ευκαιρία όχι μόνο για τον περιορισμό των ρύπων αλλά και για να βελτιωθεί η ποιότητα της κίνησης στους δρόμους. Μελετούμε τα αποτελέσματα των δοκιμών για να δούμε αν και πώς θα εγκαταστήσουμε μαζικά αυτό το σύστημα έξυπνων φαναριών» αναφέρει ο Πολ Ντόνει, διευθυντής καινοτομίας των Βρετανικών Αυτοκινητοδρόμων.

 

«Επιτρέποντας στους οδηγούς να συντονίζουν την ταχύτητα των οχημάτων τους με τα φανάρια θα μειωθούν σημαντικά οι στάσεις σε κόκκινο με αποτέλεσμα λιγότερη κίνηση, λιγότερα νεύρα, μικρότερη κατανάλωση καυσίμων και λιγότερους ρύπους. Μάλιστα αυτό μπορεί να συμβεί χωρίς να χρειαστούν νέες υποδομές τουλάχιστον όχι ιδιαίτερα πολλές ή σύνθετες» υποστηρίζει ο Πολ Ρόουζ, τεχνικός διευθυντής του τμήματος έξυπνης κινητικότητας στην κατασκευαστική εταιρεία Amey που συμμετέχει στην δημιουργία και εγκατάσταση τω έξυπνων φαναριών.


World Business

«Άλμα» 11% για την μετοχή της EQTEC

«Άλμα» 11% για την μετοχή της EQTEC

Κατά 11% ενισχύεται η μετοχή της EQTEC Plc, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε κοινοπραξία με την...

Secret Money

H προοπτική για  το brain gain από  την «άφιξη» Pfizer και άλλων κολοσσών

H προοπτική για το brain gain από…

Eλπίδα για επιστροφή ενός μέρους των Eλλήνων επιστημόνων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό στα...

Αθλητικά

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής στην Ελλάδα

Ο Μορινάρι Γουατανάμπε, ο Ιάπωνας πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα,...

Υγεία & Διατροφή

ΠΟΥ: Θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron σε δύο ομάδες ασθενών Covid-19

ΠΟΥ: Θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron σε δύο ομάδες…

Μια διεθνής επιτροπή ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε τη συνδυαστική θεραπεία των δύο...

Περιβάλλον

Τριάντα δισεκατομμύρια γόπες πετιούνται ετησίως στην Ελλάδα

Τριάντα δισεκατομμύρια γόπες πετιούνται ετησίως στην Ελλάδα

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα πετιούνται περίπου τριάντα δισεκατομμύρια γόπες στο περιβάλλον, δημιουργώντας γενικότερο πρόβλημα, καθώς τα τσιγάρα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.