Αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street

Επιφυλακτικά και με μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη σημερινή συνεδρίαση της Federal Reserve αναμένοντας τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική αλλά και τις εκτιμήσεις της για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ από την υγειονομική κρίση.

 

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 45,68 μονάδες ή 0,13% και κινείται στις 34.2553,65 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί οριακά, κατά 0,03% στις 4.245,20 μονάδες, ενώ αντίθετα ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,21% και διαμορφώνεται στις 14.101,73 μονάδες.

 

Εν αναμονή της Fed

 

Οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις της Fed προκειμένου να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα το επόμενο διάστημα όσον αφορά τον πληθωρισμό, αλλά και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και τα επιτόκια.

 

Η αγορά εκτιμά ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική της, ενώ ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ αναμένεται να επαναλάβει στη συνέντευξη Τύπου ότι η τράπεζα δεν σχεδιάζει να αλλάξει την πολιτική της στα επιτόκια, που βρίσκονται στο ιστορικό χαμηλό μεταξύ 0% και 0,25%, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022.

 

Οι επενδυτές θα εστιάσουν το ενδιαφέρον τους και στις δηλώσεις του Πάουελ για το πρόγραμμα αγορών ομολόγων και άλλων τίτλων συνολικού ύψους 120 δισ. δολ. τον μήνα καθώς το ράλι του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες έχει ανοίξει την συζήτηση για το αν η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αρχίσει την συζήτηση για τον σταδιακό περιορισμό του προγράμματος.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή