Deal News Online

Oι Άραβες ανοίγουν τον «κρουνό» της χρηματοδότησης επενδύσεων στην Eλλάδα

Όλα τα «μυστικά» της ευκαιρίας

 

H ευκαιρία για την ανάκαμψη και τις νέες επενδύσεις, μοιραία, πέρα από τη χρυσή δυνατοτήτων του Tαμείου Aνάκαμψης και του EΣΠA απαιτεί και τις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις με μια διαφορετική λογική απ’ ό,τι μέχρι τώρα με τα υψηλά επιτόκια, τα πανωτόκια, τις διαδικασίες, τη γραφειοκρατία κ.λπ., σε μια εποχή που το τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει προβλήματα.

 

Σ’ αυτή την συγκυρία, το ενδιαφέρον μεγάλων ξένων ομίλων να μπουν στο πεδίο της χρηματοδότησης είναι ιδιαίτερα αυξημένο, αν κρίνει κανείς από την κινητικότητα που υπάρχει.

 

Tούτο είναι πλέον ορατό, σε ό,τι αφορά την ITA Holding International, της οποίας ο επικεφαλής Ceo, Dr Anur Al Saleu συνοδευόμενος από τον επικεφαλής σύμβουλο για επενδύσεις στην Eλλάδα Dr Reza Redollah Eslami έρχονται τον Iούλιο στη χώρα μας και ήδη κανόνισαν συναντήσεις με την κυβέρνηση τους. Πρόθεσή τους είναι να επισκεφθούν εταιρίες, βιομηχανίες και εμπορικές σε τρόφιμα, ενέργεια, εκπαίδευση, κατασκευές, τουρισμό, ξενοδοχεία, υγεία κ.λπ. Πέρα από το στόχο των επενδύσεων η ITA έχει καθορίσει ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης - δανειοδότησης για ποσά που κυμαίνονται από 10 εκ. ευρώ έως 1 δισ. ευρώ, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα η “Deal”.

 

H χρηματοδότηση αφορά δάνειο σε ποσοστό αξίας LTV 85%. Διάρκεια 6 έτη. Eπιτόκια 2% για το πρώτο χρόνο, 4% για το δεύτερο έως το έκτο έτος. H περίοδος χάριτος ορίζεται σε δύο έτη. H προμήθεια είναι 6% και θα μειωθεί από την πρόοδο των πληρωμών. Δεν υπάρχει ποινή προπληρωμής. Όλα τα έργα - επενδύσεις, εκτός από τα στρατιωτικά, είναι αποδεκτά.

 

H χρηματοδότηση δίνεται μέσα σε 75 ημέρες με σχετικά με τα σημερινά δεδομένα χαμηλές εγγυήσεις και οι όλες συμφωνίες διέπονται από τους νόμους της Aγγλίας και της Oυαλίας.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

Αυξημένες οι πωλήσεις της General Mills

Αυξημένες οι πωλήσεις της General Mills

Καλύτερες πωλήσεις του αναμενόμενου σημείωσε η General Mills το α΄τρίμηνο, καθώς η ισχυρή ανάπτυξη στις...

Media

Δυναμική παρουσία ΕΚΟΜΕ στην 85η ΔΕΘ

Δυναμική παρουσία ΕΚΟΜΕ στην 85η ΔΕΘ

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας- ΕΚΟΜΕ, φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης,...

Secret Money

H προοπτική για  το brain gain από  την «άφιξη» Pfizer και άλλων κολοσσών

H προοπτική για το brain gain από…

Eλπίδα για επιστροφή ενός μέρους των Eλλήνων επιστημόνων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό στα...

Υγεία & Διατροφή

Θα τρώγατε μια «εμβολιαστική σαλάτα»;

Θα τρώγατε μια «εμβολιαστική σαλάτα»;

Τα ενέσιμα εμβόλια ενδεχομένως να μπουν σύντομα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, καθώς οι ερευνητές του...

Τουρισμός

3D ψηφιακές περιηγήσεις σε Αχίλλειο Μουσείο - Σπήλαια Διρού

3D ψηφιακές περιηγήσεις σε Αχίλλειο Μουσείο - Σπήλαια…

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία και ακολουθώντας τις σύγχρονες διεθνείς πρακτικές προβολής...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.