Deal News Online

Έρχεται νέα άρση περιοριστικών μέτρων

Οριστικοποιείται το πλαίσιο για τις διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους

 

Σε δύο παράλληλους άξονες κινείται πλέον η κυβέρνηση, σηματοδοτώντας το δρόμο προς την “Ελευθερία”.

 

Ο πρώτος είναι η περαιτέρω χαλάρωση των ούτως ή άλλως ελάχιστων περιοριστικών μέτρων που έχουν παραμείνει σε ισχύ. Και ο δεύτερος είναι οι διευκολύνσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραδέχεται δημοσίως στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση και να προαναγγέλλει αποφάσεις, ενώ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε με τη σειρά της πως το Σύνταγμα κατά κανένα τρόπο δεν αναγνωρίζει σε κάποιον να θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του διπλανού του.

 

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των διευκολύνσεων λοιπόν, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ισχύσουν από το φθινόπωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διευκολύνσεις αυτές θ’ αφορούν την είσοδο των εμβολιασμένων σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης (θέατρα, κινηματογράφοι κτλ.) ή σε χώρους εκδηλώσεων και αθλητικά γεγονότα. Την ίδια στιγμή, άμεσα ανοίγει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, όπως π.χ. οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό ή οι εργαζόμενοι στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων.

 

Σημαντικό ρόλο σ’ αυτές τις αποφάσεις θα παίξει και το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής που αναμένει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση, προκειμένου ν’ ακολουθήσει σύντομος δημόσιος διάλογος. Σημειώνεται ότι χθες ψηφίστηκε και τυπικά από τη Βουλή το ψηφιακό πιστοποιητικό για τις μετακινήσεις, το οποίο, σύμφωνα και με τις προθέσεις της ΕΕ, θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Σε κάθε περίπτωση, έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται ν’ ανοίξει η πλατφόρμα και να είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για όλες τις ηλικίες και θα γίνουν νέες παραδόσεις, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια για το σύνολο του πληθυσμού. Παράλληλα, αναμένεται – εκτός απροόπτου – σήμερα να εξετάσει η επιτροπή των ειδικών την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, η οποία θα ισχύσει από το προσεχές Σαββατοκύριακο.

 

Ανάμεσα στις αποφάσεις της επιτροπής αναμένεται να είναι η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας για μία ακόμη ώρα – έως τις 01.30′ τη νύχτα – και να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση. Οι ειδικοί θα εξετάσουν και το ενδεχόμενο ν’ αυξηθεί σε δεύτερη φάση – πιθανότατα από τα τέλη του μήνα – το ανώτατο όριο των καλεσμένων σε κοινωνικές εκδηλώσεις και δεξιώσεις, ενώ τότε θα καταργηθεί οριστικά και το ωράριο κυκλοφορίας.


World Business

«Άλμα» 11% για την μετοχή της EQTEC

«Άλμα» 11% για την μετοχή της EQTEC

Κατά 11% ενισχύεται η μετοχή της EQTEC Plc, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε κοινοπραξία με την...

Secret Money

H προοπτική για  το brain gain από  την «άφιξη» Pfizer και άλλων κολοσσών

H προοπτική για το brain gain από…

Eλπίδα για επιστροφή ενός μέρους των Eλλήνων επιστημόνων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό στα...

Αθλητικά

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής στην Ελλάδα

Ο Μορινάρι Γουατανάμπε, ο Ιάπωνας πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα,...

Υγεία & Διατροφή

ΠΟΥ: Θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron σε δύο ομάδες ασθενών Covid-19

ΠΟΥ: Θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron σε δύο ομάδες…

Μια διεθνής επιτροπή ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε τη συνδυαστική θεραπεία των δύο...

Περιβάλλον

Τριάντα δισεκατομμύρια γόπες πετιούνται ετησίως στην Ελλάδα

Τριάντα δισεκατομμύρια γόπες πετιούνται ετησίως στην Ελλάδα

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα πετιούνται περίπου τριάντα δισεκατομμύρια γόπες στο περιβάλλον, δημιουργώντας γενικότερο πρόβλημα, καθώς τα τσιγάρα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.