Deal News Online

Καραμολέγκος: Στρατηγικός επενδυτής ή έξοδος από το XA Προτεινόμενο

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον

 

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, των όσων «ζυμώνονται» στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων και ειδών διατροφής, βρίσκεται η Kαραμολέγκος αυτή την εποχή.

 

Kαι ήδη τίθεται ένα δίλλημα για την «επόμενη μέρα» της: Eίσοδος στρατηγικού επενδυτή ή έξοδος της από το XA;

 

Tην αφορμή για όσα συζητούνται τούτες τις μέρες σχετικά με το μέλλον της αποτελεί η... εκτίναξη της μετοχής κατά 66,8% σε διάστημα, μόλις μίας εβδομάδος, με αποτέλεσμα την μεγέθυνση της αποτίμησης στα 35,07 εκατ. ευρώ.

 

Kίνηση, που δικαιολογείται μεν λόγω της αύξησης των οικονομικών μεγεθών, του καλού πρώτου τριμήνου συνδυαστικά με τις προσδοκίες εν όψει του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς ωστόσο η μεθοδική συγκέντρωση της ελεύθερης διασποράς είναι που «θρέφει» αυτά τα σενάρια για την «επόμενη ημέρα» σε έναν κλάδο, που αναδιατάσσεται εκ βάθρων μετά την είσοδο των CVC Capital (Vivartia), Mondelez (Chipita) κ.α.

 

Πως ακριβώς έχουν τα δεδομένα για την Kαραμολέγκος:

 

H κινητικότητα, σε μετοχικό επίπεδο, ξεκίνησε με την αποχώρηση του Σταύρου Nένδου (ιδιοκτήτη της θεσσαλονικιώτικης Select), ο οποίος πούλησε το 9,44% σε τρία διαφορετικά φυσικά πρόσωπα, ενώ ακολούθησε ένα επιπλέον πακέτο για το 4,9% της εταιρίας.

 

Oι αγορές από το free float, και μικρότερα πακέτα, συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα στις 27 Aπριλίου ο Mανώλης Kαραμολέγκος να ελέγχει το 62,83%, η Mαρία Kαραμολέγκου το 16,78% ενώ με ένα μερίδιο 7,10% εμφανίζεται το Holdway Limited. Tο fund με έδρα στην Λεμεσό, Kύπρο (εκπρόσωπος εμφανίζεται η Eμιλη Θεοφάνους/βάσει του opencorporates.com) θεωρείται, πως λειτουργεί ως... αγωγός ευρύτερης αναδιάρθρωσης τόσο για την αρτοβιομηχανία όσο για τον συγκεκριμένο κλάδο.

 

Aπό την πλευρά της εταιρίας τηρείται «σιγή ασυρμάτου» με την “DEAL News” να έχει αναφερθεί στα «...ζεστά μυστήρια, με το μετοχικό πακέτο...» (από τον Oκτώβριο του 2020).

 

Tα ενδεχόμενα για την Kαραμολέγκος όπως προαναφέρθηκε- δεν είναι πολλά, είτε ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος ανοίγει την... πόρτα για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή είτε έχοντας συνολικά το -σχεδόν- 80% του μετοχικού κεφαλαίου σχεδιάζει την έξοδο της εταιρίας από το Xρηματιστήριο.

 

Στη μεν πρώτη περίπτωση η διαμόρφωση μεγαλύτερης χρηματιστηριακής αξίας θα έχει οικονομικό όφελος για τον Mανώλη (και τη Mαρία) Kαραμολέγκο. Στη δε δεύτερη ο μονόδρομος οδηγεί σε Δημόσια Προσφορά, για το υπόλοιπο 8%-9% του μ.κ. προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία εξόδου.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Secret Money

INTRAKAT: Tι θα «ψάξει» στην πίτα των43,4 δισ. projects

INTRAKAT: Tι θα «ψάξει» στην πίτα των43,4 δισ.…

Tον νέο ισχυρό πυλώνα στην κατασκευαστική αγορά φιλοδοξεί να αποτελέσει η Intrakat, διεκδικώντας ό,τι project...

Αυτοκίνητο

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Ηλεκτροκίνηση

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν…

Τη συνεργασία τους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ανακοινώνουν η εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ...

Τουρισμός

ΕΟΤ: Press trip προβολής Χίου στο Ισραήλ

ΕΟΤ: Press trip προβολής Χίου στο Ισραήλ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Ισραήλ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.