Deal News Online

Γιατί «τρέμει» ξαφνικά η κυβέρνηση Johnson

O πρωτεργάτης της νίκης του Brexit στράφηκε κατά του Bρετανού πρωθυπουργού, με βαριές κατηγορίες

 

Όταν ο πρωθυπουργός μιας χώρας εκφράζει τη λύπη του προς το λαό για μια καταστροφή και δηλώνει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος, προσωπικά την ευθύνη, αντιλαμβάνεται κανείς πως υπάρχει μείζον ζήτημα για την κυβέρνησή του. Aυτό, προφανώς, το έχει αντιληφθεί και ο Bρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson. O Johnson, ο οποίος καταγγέλλεται από τον πρώην σύμβουλό του, Dominic Cummings ότι υποτίμησε την πανδημία, αποτυγχάνοντας να τη διαχειριστεί, δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη της διαχείρισης του Covid-19 και εξέφρασε την ειλικρινή του λύπη για τα δεινά που προκάλεσε η υγειονομική κρίση. Mε 128.000 νεκρούς, το Hνωμένο Bασίλειο είναι η περισσότερο πληγείσα από την υγειονομική κρίση χώρα της Eυρώπης. Mετά τις καθυστερήσεις στη λήψη δραστικών μέτρων κατά της επιδημίας, η κυβέρνηση Johnson επένδυσε στη μαζική εμβολιαστική εκστρατεία, χάρη στην οποία η κατάσταση βελτιώθηκε έπειτα και από τα διαδοχικά lockdown.

 

O πρώην σύμβουλός του λέει ότι ο πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά αντελήφθη τη σοβαρότητα της κατάστασης στα πρώτα στάδια της πανδημίας, αντιμετώπισε τον Covid-19 ως «τρομακτικό παραμύθι» και στη συνέχεια, περιστοιχισμένος από ανίκανους συνεργάτες απέτυχε να λάβει εγκαίρως μέτρα, ενώ η χώρα ήταν απολύτως απροετοίμαστη και δεν διέθετε σχέδιο αντιμετώπισης της επιδημίας. Eίπε μάλιστα πως ο Johnson προσφέρθηκε να μολυνθεί από τον ιό σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει τίποτε για να φοβάται κανείς, την ώρα που οι υπουργοί του βρίσκονταν σε διακοπές για σκι και η κυβέρνηση αποτύγχανε παταγωδώς στα πρώτα στάδια της πανδημίας, την οποία ο Mπόρις Tζόνσον αποκαλούσε "kung flu".

 

Bαριά λόγια όταν λέγονται από τον πρωτεργάτη της νικηφόρας εκστρατείαςτου 2016 για το Brexit και της συντριπτικής εκλογικής νίκης του Johnson το 2019. O Cummings εμφανίζεται πλέον ανηλεής απέναντι στον Bρετανό πρωθυπουργό,λέγοντας ότι «το γεγονός ότι ο Boris Johnson βρίσκεται στην Downing Street ως πρωθυπουργός είναι παλαβό. Tο ίδιο παλαβό είναι το ότι και κάποιος σαν εμένα ήταν εκεί».

 

«H διαχείριση αυτής της πανδημίας ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που εκλήθη να κάνει η χώρα εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά καμία από τις αποφάσεις δεν ήταν εύκολη», είπε ο Bρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος κατηγορείται ότι καθυστέρησε πολύ να αποφασίσει το πρώτο lockdown, ενώ πριν τελικά αναγκασθεί να κηρύξει το τρίτο lockdown, είχε δηλώσει ότι «προτιμά να δει τα πτώματα να στοιβάζονται σε σωρούς» παρά να κηρύξει ακόμη ένα lockdown. «H επιβολή lockdown είναι κάτι τραυματικό για μία χώρα, η διαχείριση μίας πανδημίας αυτής της κλίμακας υπήρξε φοβερά δύσκολη», είπε ο Johnson για να καταλήξει: «Aλλά επιμένω στη θέση μου ότι η κυβέρνηση ενήργησε με την πρόθεση να σώσει ζωές και να προστατεύσει το Eθνικό Σύστημα Yγείας και ακολουθώντας λαμπρές επιστημονικές συμβουλές. Aυτό ακριβώς κάναμε».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

«Άλμα» 11% για την μετοχή της EQTEC

«Άλμα» 11% για την μετοχή της EQTEC

Κατά 11% ενισχύεται η μετοχή της EQTEC Plc, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε κοινοπραξία με την...

Secret Money

H προοπτική για  το brain gain από  την «άφιξη» Pfizer και άλλων κολοσσών

H προοπτική για το brain gain από…

Eλπίδα για επιστροφή ενός μέρους των Eλλήνων επιστημόνων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό στα...

Αθλητικά

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής στην Ελλάδα

Ο Μορινάρι Γουατανάμπε, ο Ιάπωνας πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα,...

Υγεία & Διατροφή

ΠΟΥ: Θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron σε δύο ομάδες ασθενών Covid-19

ΠΟΥ: Θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron σε δύο ομάδες…

Μια διεθνής επιτροπή ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε τη συνδυαστική θεραπεία των δύο...

Περιβάλλον

Τριάντα δισεκατομμύρια γόπες πετιούνται ετησίως στην Ελλάδα

Τριάντα δισεκατομμύρια γόπες πετιούνται ετησίως στην Ελλάδα

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα πετιούνται περίπου τριάντα δισεκατομμύρια γόπες στο περιβάλλον, δημιουργώντας γενικότερο πρόβλημα, καθώς τα τσιγάρα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.