Επιχειρήσεις

Έργα προϋπολογισμού 3,3 δισ. ευρώ προγραμματίζει ο ΕΡΓΟΣΕ Προτεινόμενο

Το επενδυτικό στρατηγικό πρόγραμμα της ΕΡΓΟΣΕ συνολικού προϋπολογισμού 3,3 δισ. ευρώ παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Χρήστος Βίνης. α συνολικά 6 αυτά έργα αναμένεται όπως διευκρίνισε να δημοπρατηθούν μέσα στο καλοκαίρι του 2021 με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον ευέλικτο αυτό τύπου διαγωνισμού ο οποίος αποτελεί και προϋπόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χρηματοδότηση τέτοιων σύνθετων έργων.

 

«Τα λιμάνια μπορούν να γίνουν πύλες εισόδου ευημερίας και ανάπτυξης», ανέφερε ο Γιάννης Χαραλαμπάκης, Managing Director, BlackSummit Financial Group κατά την έναρξη της συζήτησης που διοργανώθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι οι λιμένες λειτουργούν σε πολλαπλά επίπεδα αφού αυξάνουν τις ευκαιρίες δικτύωσης, βελτιώνουν εισοδήματα και θέσεις εργασίας ενώ αποτελούν και μοχλό νέων επενδύσεων.

 

Ο κ. Χαραλαμπάκης αναφέρθηκε επίσης στην ολιστική ανάπτυξη που εκτός από υποδομές και έργα προάγουν την ασφάλεια, προσφέρουν στο περιβάλλον, βελτιώνουν την ζωή των ανθρώπων και στηρίζουν την ευρύτερη περιοχή.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή