Αθλητικά

Αυστηροποίηση υγειονομικών πρωτοκόλλων αποφάσισε η Super League 2

Να κάνει ακόμη πιο αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθεί αποφάσισε ηδεύτερη κατηγορία, μετά τις δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά που έθεσε θέμα ακόμα και αναστολής του πρωταθλήματος, εφ' όσον δεν τηρούνται τα μέτρα.

 

Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφασή του, το Δ.Σ. αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση ότι, στα εναπομείναντα ματς των πλέι-οφ και πλέι-άουτ, δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα θα έχουν μόνο τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ΠΑΕ, ενώ παράλληλα θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την ΕΛ.ΑΣ.

 

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση:

 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διοργανώτριας Αρχής Super League 2 – Football League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, μετά την ενημέρωση του Προέδρου για τις τρέχουσες εξελίξεις, αποφάσισε ομόφωνα να τηρηθεί αυστηρότερα το υγειονομικό πρωτόκολλο. Είσοδο στο γήπεδο δικαιούνται πλέον μόνο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των ΠΑΕ ενώ σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την ΕΛ.ΑΣ θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι. Τυχόν παραβίαση του πρωτοκόλλου θα επισύρει αυστηρότατες ποινές στους παραβάτες».

 

Σημειώνεται ότι προηγουμένως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς είχε πάρει πίσω την εισήγησή του για αναστολή διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Την ίδια στιγμή σε σχετική ανακοίνωση είχε αναφέρει ότι προτίθεται να καταθέσει σήμερα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων που έθεσαν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία τις προηγούμενες εβδομάδες, καθώς και διοικητική αναφορά στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 

"Τα αντανακλαστικά της Super League 2, έστω και καθυστερημένα, έρχονται να καλύψουν τα κενά που είχαν δημιουργηθεί κατά την εφαρμογή των πρωτοκόλλων που είχαν εισηγηθεί και είχαν γίνει αποδεκτά από την Επιτροπή Επιδημιολόγων", δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός.


επιστροφή στην αρχή