Τουρισμός

Virtual Greek Luxury Tourism and Gastronomy Workshop στη Ρωσία

Με το βλέμμα στραμμένο στην ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό αγορά της Ρωσίας, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) θα δώσει το παρών στο Virtual Greek Luxury Tourism and Gastronomy Workshop που διοργανώνει 12-14 Μαΐου 2021 ηTourism Media & Events.

 

Στόχος του Workshop, το οποίο προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω κορυφαίας ειδικά σχεδιασμένης ψηφιακής πλατφόρμας, είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό γαστρονομικού τουρισμού και τουρισμού πολυτελείας στον παγκόσμιο χάρτη.

 

Ο ΕΟΤ θα είναι ο Κύριος Χορηγός του Virtual Workshop Τουρισμού Πολυτελείας και Γαστρονομίας, στο οποίο θα συμμετέχουν προορισμοί, τουριστικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να αποκτήσουν παρουσία ή να ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη θέση τους στην αγορά της Ρωσίας. Η συμμετοχή του ΕΟΤ είναι υψηλής σημασίας, δεδομένου ότι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για ταξιδιώτες που αναζητούν υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες και είναι λάτρεις του γαστρονομικού τουρισμού αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τον Οργανισμό.

 

Στο Virtual Greek Luxury Tourism and Gastronomy Workshop, με επίκεντρο τη ρωσική αγορά, θα συμμετέχουν ισχυροί τουριστικοί πράκτορες με μεγάλο έρεισμα στη Ρωσία. Στο πλαίσιο του Workshop, έχουν ήδη προγραμματιστεί Business to Business (B2B) συναντήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και εκπροσώπους ρωσικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

 

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα και του Διαπολιτισμικού Ομίλου για την UNESCO. Συμμετέχουν η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ τιμώμενος προορισμός είναι ο Δήμος Πρεβέζης.

 

Τα Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshops 2021 απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς που ενδιαφέρονται να προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που αναπτύσσουν με αιχμή τον εναλλακτικό και γαστρονομικό τουρισμό. Ταυτόχρονα, απευθύνονται σε επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα που επιδιώκουν να διεισδύσουν ή και να αποκτήσουν παρουσία τους σε καίριες αγορές της Ευρώπης.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή