Deal News Online

Ενισχυμένα κέρδη για την Πλαίσιο

Με αυξημένα οικονομικά μεγέθη έκλεισε την προηγούμενη χρονιά η Πλαίσιο.

 

Σε μια χρονιά που η οικονομία βυθίστηκε με τις απώλειες του ΑΕΠ να φτάνουν το 8,2% η Πλαίσιο είδε τις πωλήσεις να αυξάνουν κατά 11,8%, στα €354,6 εκατ. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση σε ότι αφορά την αύξηση των εσόδων από το 2007!

 

Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα €13 εκατ. ενώ η εταιρεία παρουσίασε ενίσχυση των κερδών προ φόρων στα €3,6 εκατ. (+20%) και διεύρυνση της καθαρής κερδοφορίας στα €3,1 εκ.(+59,7%).

 

Η εταιρεία διαθέτει καθαρά διαθέσιμα (μετά τον δανεισμό) της τάξης €40 εκατ., σχεδόν στα μισά της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης και ίδια κεφάλαια €95,7 εκατ. Με βάση τα παραπάνω προτίθεται να επιβραβεύσει τους μετόχους της με μέρισμα €0,05 ανά μετοχή.

 

Πίσω από τις παραπάνω επιδόσεις βρίσκονται οι επενδύσεις σε υποδομές και η επέκταση σε νέες προϊοντικές κατηγορίες (οικιακές συσκευές). Μέσω αυτών ο τζίρος αυξήθηκε παρά το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων της για περίπου τρεις μήνες.

 

Όπως είναι φυσικό το βάρος έπεσε στο ψηφιακό κανάλι και εκεί οι επιδόσεις μιλούν εύγλωττα για το πώς εξελίχθηκε η χρονιά:

 

6.500.000 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο

 

52.000.000 επισκέψεις στο Plaisio.gr

 

1.500.000 παραδόσεις, έχοντας επενδύσει έξυπνα στα logistics

 

Περισσότεροι από 350.000 νέοι πελάτες

 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαίσιο, Γεώργιος Γεράρδος, ανέφερε τα εξής: «Η ηγετική θέση της Πλαίσιο στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων συμπληρώθηκε από την ισχυρή βελτίωση των πωλήσεων στις μικρές επιχειρήσεις και τους τελικούς καταναλωτές. Η νέα αυτή πραγματικότητα, μας οδήγησε στο να επενδύσουμε στην πολυδιάστατη γνώση των ανθρώπων μας αφού αξιοποιήσαμε μεγάλο μέρος του κόσμου μας από τα καταστήματα, αντί αναστολής, σε άλλα κανάλια κι έτσι όχι μόνο αντιμετωπίσαμε την αυξημένη ζήτηση αλλά στηρίξαμε τη στρατηγική multichannel που ήδη μετράει 25 χρόνια στην Πλαίσιο».

 

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Κωνσταντίνο Γεράρδο, «το 2020 ήταν η χρονιά που ο κλάδος της λιανικής πέρασε πρωτόγνωρες αλλαγές. Σημασία έχουν οι επενδύσεις σε σοβαρές logistics & e‐commerce υποδομές, η αξιοπιστία στις παραδόσεις και σε κάθε υπόσχεση προς τον πελάτη, η ευελιξία και η ταχύτητα αντίδρασης που έχει η εταιρική ομάδα. Το Πλαίσιο είναι ακριβώς αυτό: μια εταιρεία που ανέκαθεν επένδυε σε σοβαρές τεχνολογικές και logistics υποδομές, που έχει εμμονή με την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία προς τον πελάτη και ελαφριές εταιρικές δομές, με εύφλεκτα και ουσιαστικά αντανακλαστικά. Αυτός είναι κι ο λόγος των καλών αποτελεσμάτων: Αύξηση πωλήσεων, με αιχμή του δόρατος την αυξημένη ζήτηση για τεχνολογία λόγω τηλε‐εργασίας και τηλε‐εκπαίδευσης, αξιοσημείωτη αύξηση νέων πελατών και σημαντική αύξηση πωλήσεων οικιακών συσκευών».

 

Άξιο λόγου είναι ότι παρά τις τεράστιες δυσκολίες δεν σταμάτησε η επένδυση στο προσωπικό του ομίλου. Ακόμα και εν μέσω πανδημίας, η «Πλαίσιο» προσέφερε στους ανθρώπους της την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, δίνοντάς τους ταυτόχρονα την ευκαιρία να εξελιχθούν με νέους ρόλους στην εταιρεία. Συγκεκριμένα, σημείωσαν συνολικά 46.812 ώρες ψηφιακής εκπαίδευσης ενώ 60 συνεργάτες κατέκτησαν υψηλότερη θέση.

 

Τέλος, η πανδημία δεν ανέστειλε τις κινήσεις στο μέτωπο των CSR ενισχύοντας τον πυλώνα της εκπαίδευσης. Σταχυολογώντας κάποιες εξ αυτών σημειώνεται:

 

Στο πλαίσιο στήριξης της τηλε-εκπαίδευσης προχώρησε σε δωρεά tablet σε 87 σχολεία ακριτικών και δύσκολα προσβάσιμων περιοχών τον περασμένο Μάιο

 

Δημιούργησε την πρώτη STEM Library σε δημόσιο σχολείο της Αττικής, μία αίθουσα εσωτερικώς σχεδιασμένη με έμφαση στη λειτουργικότητα και την προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης, πλήρως αναδιαμορφωμένη στα πρότυπα της μεθοδολογίας STEM (Φυσικές Επιστήμες – Τεχνολογία – Μηχανική – Μαθηματικά) και εξοπλισμένη με 3D εκτυπωτή, διαδραστικό πίνακα και προτζέκτορα, VR γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, laptops, STEM εκπαιδευτικά παιχνίδια, οπτικοακουστικό και DIY (Do It Yourself) υλικό, για χειροτεχνίες και κατασκευές.

 

Δημιούργησε την ομάδα αγωνιστικής Ρομποτικής Plaisiobots, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από παιδιά συνεργατών της εταιρείας και απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής & μας έκανε εθνικά υπερήφανους.


World Business

«Bροχή» εκατομμυρίων για αντικείμενα του... Aλ Kαπόνε

«Bροχή» εκατομμυρίων για αντικείμενα του... Aλ Kαπόνε

Aνάρπαστα σε δημοπρασία τα πιστόλια, οι φωτογραφίες και άλλα προσωπικά είδη του διαβόητου Aμερικανού γκάγκστερ...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.