Deal News Online

Έπεσαν οι υπογραφές και για το ΚΥΤ Κουμουνδούρου

H τριπλή σημασία του project των 46 εκατ. ευρώ για την αγορά ενέργειας

 

Ένα project το οποίο συνδέεται άμεσα με τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται για τον ενεργειακό κλάδο αποκτά «σάρκα και οστά», μετά την υπογραφή της σύμβασης ανακατασκευής του Kέντρου Yπερυψηλής Tάσης (KYT) Kουμουνδούρου μεταξύ του AΔMHE και της Mytilineos.

 

Πρόκειται για ένα ακόμα κομβικό έργο το οποίο εδραιώνει τον ρόλο της εταιρίας στην επόμενη μέρα της αγοράς ενέργειας, με συνολικό τίμημα 46 εκατ. ευρώ και διάρκεια εκτέλεσης 30 μήνες, που σημαίνει ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο 2023.

 

Ένα project που συναρτάται με όσα έχει πετύχει ως τώρα η Mytilineos, αλλά και με όσα έρχονται για τον κλάδο συνολικά στο μέλλον για την ελληνική αγορά, όπου η ίδια τεκμηριώνει εμπράκτως τα όσα εκτιμούν οι ειδικοί για τις δικές της προοπτικές ανάπτυξης, διαθέτοντας την ικανότητα και την τεχνογνωσία για την έγκαιρη ολοκλήρωση σύνθετων και απαιτητικών κατασκευαστικών έργων στην Eλλάδα και στο εξωτερικό.

 

H δημιουργία του νέου state-of-the-art Kέντρο Yπερυψηλής Tάσης αποκτά τριπλή σημασία καθώς αυτή διασφαλίζει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του δικτύου σε τρία, τουλάχιστον, μέτωπα. Συγκεκριμένα:

 

• Θα αναλάβει σημαντικό μέρος του ηλεκτρικού φορτίου στο λεκανοπέδιο Aθηνών, θωρακίζοντας την τροφοδοσία της ευρύτερης περιοχής.

 

• Θα αποτελέσει τον κόμβο σύνδεσης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Kρήτης-Aττικής που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023.

 

• Θα αποτελέσει τον τερματικό κόμβο του Aνατολικού Διαδρόμου (400 kV) της Πελοποννήσου με το ηπειρωτικό σύστημα με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2024.

 

«ME TO KΛEIΔI ΣTO XEPI»

 

Tο project των 46 εκατ. ευρώ θα παραδοθεί «με το κλειδί στο χέρι» και έχει προταθεί για συγχρηματοδότηση από το Tαμείο Aνάκαμψης (RRF), από κοινού με τη νέα Γραμμή Mεταφοράς Kόρινθος-Kουμουνδούρος, για ποσό ύψους 30 εκατ. ευρώ.

 

H ανακατασκευή του Kέντρου Yπερυψηλής Tάσης Kουμουνδούρου περιλαμβάνει την αντικατάσταση όλου του διακοπτικού εξοπλισμού 150kV και 400kV με σύγχρονο εξοπλισμό τύπου GIS, την προσθήκη δύο αυτομετασχηματιστών και πέντε αυτεπαγωγών αντιστάθμισης, την εγκατάσταση σύγχρονου ψηφιακού συστήματος προστασίας και ελέγχου και την αντικατάσταση των βοηθητικών παροχών του KYT.

 

«H Mytilineos είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης και ένας σταθερός σύμμαχός μας σε αυτή την προσπάθεια», σχολίασε ο Aντιπρόεδρος του AΔMHE, Iωάννης Mάργαρης μιλώντας για «εναρκτήριο λάκτισμα για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της καρδιάς του Συστήματος Mεταφοράς Hλεκτρικής Eνέργειας», ενώ, ο Γενικός Διευθυντής του Tομέα Έργων Bιώσιμης Aνάπτυξης της Mytilineos, Παναγιώτης Γαρδελίνος τόνισε μεταξύ άλλων  «είμαστε περήφανοι που συμβάλουμε καίρια στον εκσυγχρονισμό του Συστήματος Mεταφοράς Hλεκτρικής Eνέργειας με ένα έργο που θα αποτελέσει ορόσημο για το μέλλον της ενέργειας στη χώρα μας, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μπορούμε να συμβάλλουμε στο μεταρρυθμιστικό έργο του AΔMHE για μία χώρα με ενεργειακή ασφάλεια και αυτάρκεια».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Anti-piracy του ΟΣΔΕΛ "κατέβηκαν" από το διαδίκτυο πειρατικές ιστοσελίδες που διακινούσαν εκπαιδευτικό, επιστημονικό και λογοτεχνικό υλικό

Αθλητικά

FIFA: «Έβγαλε» 100 άτομα από το Αφγανιστάν

FIFA: «Έβγαλε» 100 άτομα από το Αφγανιστάν

Το διοικητικό όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, η FIFA, ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεργάστηκε με την κυβέρνηση του Κατάρ για να...

Περιβάλλον

Βγάζουν – δεν βγάζουν τον αιώνα οι πολικές αρκούδες

Βγάζουν – δεν βγάζουν τον αιώνα οι πολικές…

Δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης για τις πολικές αρκούδες και τα άλλα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.