Deal News Online

Συνεργασία Debitos και doValue σε Ελλάδα και Κύπρο

Η εταιρεία διαχείρισης δανείων στην Ν. Ευρώπη, doValue και η Debitos , δευτερογενής ηλεκτρονική αγορά συναλλαγών μη εξυπηρετούμενων δανείων  στην Ευρώπη, επεκτείνουν την συνεργασία τους εγκαθιδρύοντας, μετά την Ιταλία, την πλατφόρμα doLook, για κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Η υπάρχουσα πλατφόρμα, που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την doValue, θα προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των αγορών σε Ελλάδα και Κύπρο για να διευκολύνει την πώληση Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, που διαχειρίζονται τόσο η doValue όσο και άλλοι διαχειριστές , αξιοποιώντας την δοκιμασμένη τεχνολογική υποδομή που έχει ήδη αναπτύξει η Debitos, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στην ελληνική γλώσσα.

 

Οι πελάτες της doValue και όσοι  αποκτούν πρόσβαση στην πλατφόρμα θα επωφεληθούν από την  διαθέσιμη ρευστότητα στην αγορά, δεδομένου ότι θα αποκτούν και πρόσβαση σε περισσότερους από 1.200 θεσμικούς επενδυτές από 16 χώρες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην Debitos. Οι επενδυτές  θα αποκτούν αφενός πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία και αφετέρου τη δυνατότητα να εκτελούν, απομακρυσμένα, due-diligence καθώς και ανάλυση των δανείων, διαχείριση δεδομένων εξ αποστάσεως, δυνατότητα διαπραγμάτευσης και ολοκλήρωσης συναλλαγής επί των επιλεγμένων περιουσιακών στοιχείων. Μέσω της πλατφόρμας doLook απλοποιείται η συναλλακτική διαδικασία και συνάμα εξασφαλίζεται μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ρευστότητα στην δευτερογενή αγορά.

 

Ο κ. Giovanni Castellaneta, Πρόεδρος του Ομίλου doValue, σχολιάζοντας την συνεργασία αναφέρει  "Με δεδομένα τα εξαιρετικά αποτελέσματα της doLook στην Ιταλία το 2020, η doValue επεκτείνει τώρα την συνεργασία της με την Debitos στην Ελλάδα και την Κύπρο, δύο αγορές στις οποίες ο Όμιλός μας επενδύει. Θεωρούμε ότι η doLook θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της δευτερογενούς αγοράς συναλλαγών Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων σε αυτές τις αγορές, παρέχοντας απλοποίηση και προτυποποίηση των συναλλακτικών διαδικασιών και εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αποδοτικότητα για την δευτερογενή αγορά".

 

Ο κ. Timur Peters, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Debitos, δήλωσε: "Είμαι ευτυχής καθώς έναν μόλις χρόνο μετά, αυτή η επιτυχημένη συνεργασία επεκτείνεται τώρα σε νέες αγορές. Η Debitos έχει βρει στην doValue έναν μοναδικό συνεργάτη, οι στόχοι και οι αξίες του οποίου συμπίπτουν με τις δικές μας, μέσω του συνδυασμού νέων τεχνολογιών και ουσιαστικής, αξιόπιστης εμπειρία".

 

Η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών doValue και Debitos ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 με την ίδρυση της doLook στην Ιταλία. Στο τέλος του 2020 είχαν γίνει περισσότερες από 10.000 συναλλαγές δανείων στην doLook. Οικοδομώντας πάνω στην επιτυχημένη εμπειρία, η συνεργασία επεκτείνεται τώρα σε νέες αγορές, την Ελλάδα και την Κύπρο, όπου η doValue είναι η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης δανείων με €37 δισ. υπό διαχείριση.

 

Μέσω αυτής της συνεργασίας η doValue βελτιστοποιεί τις εργασίες της στη δευτερογενή αγορά στην Ελλάδα και την Κύπρο έχοντας αυξημένο ενδιαφέρον για συναλλαγές Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στη δευτερογενή αγορά και την δομική ανάγκη για λειτουργία, απομακρυσμένα, σε ψηφιακό περιβάλλον. Η ελληνική αγορά συναλλαγών δανείων έχει αυξηθεί αισθητά και ξεκίνησε το 2021, ήδη με δύο πολύ μεγάλες συναλλαγές.


Media

Έρχεται το 20ο Athens Technopolis Jazz Festival

Έρχεται το 20ο Athens Technopolis Jazz Festival

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την 20η διοργάνωση του Athens Technopolis Jazz Festival και τη...

Τεχνολογία

ΕΑΠ: Διαδικτυακό συνέδριο για την εκπαιδευτική μέθοδοSTE(A)M

ΕΑΠ: Διαδικτυακό συνέδριο για την εκπαιδευτική μέθοδοSTE(A)M

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο(ΕΑΠ)συνδιοργανώνει από σήμερα, μια μεγάλη επιστημονική συνάντηση με χιλιάδες συμμετοχές και επιστήμονες από διαφορετικά...

Υγεία & Διατροφή

Big deal Κομισιόν-Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων

Big deal Κομισιόν-Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο με την Pfizer-Biontech για την προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίων...

Τουρισμός

Viking: Νέα ελληνική κρουαζιέρα στο θερινό πρόγραμμα

Viking: Νέα ελληνική κρουαζιέρα στο θερινό πρόγραμμα

Την επανεκκίνηση των κρουαζιέρων της στην Μεσόγειο αποκλειστικά για εμβολιασμένους ταξιδιώτες, ανακοίνωσε χθες η εταιρεία...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.