Τουρισμός

Ρόδος: Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας και τένις τον Απρίλιο

Στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού ποντάρει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κι ο Δήμος Ρόδου, με την διοργάνωση δυο διεθνών τουρνουά ποδηλασίας και τένις μέσα στον Απρίλιο, αν το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας COVID-19.

 

Συγκεκριμένα, οι δυο φορείς μαζί με τον ποδηλατικό όμιλο «Ροδήλιο» σκοπεύουν να συνδιοργανώσουν τον διεθνή ποδηλατικό αγώνα με την επωνυμία International Rhodes Grand Prix στις 4 Απριλίου στην Ρόδο.

 

Ο αγώνας πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά με τη συμμετοχή 25 επαγγελματικών ομάδων, καλύπτοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των 176 ποδηλάτων, σύμφωνα με τον κανονισμό της παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας.

 

Απώτερος στόχος και σκοπός είναι η ανάδειξη της Ρόδου ως ποδηλατικού προορισμού, με την ταυτόχρονη επέκταση της τουριστικής περιόδου. Πάντως. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αποφασίσει να διαθέσει 24.676 ευρώ για την υποστήριξη της διοργάνωσης.

 

Επιπροσθέτως, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο Δήμος Ρόδου και ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης έχουν αποφασίσει να συνδιοργανώσουν για τέταρτη συνεχή χρονιά το διεθνές τουρνουά τένις για αθλητές της κατηγορίας Senior δηλαδή άνδρες και γυναίκες από 30 έως 90 ετών. Η εν λόγω δράση, προγραμματίζεται να διεξαχθεί από τις 24 έως και τις 29 Απριλίου.

 

Το τουρνουά το οποίο δόθηκε για πρώτη φορά στη Ρόδο το 2017 από την διεθνή ομοσπονδία (ITF International Tennis Federation) τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής ομοσπονδίας Αντισφαίρισης με την στήριξη του συλλόγου βετεράνων αντισφαιριστών Ελλάδας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αποφασίσει να διαθέσει 13.000 ευρώ για την υποστήριξη της διοργάνωσης.

 

Σημειώνεται πάντως ότι και στις δύο περιπτώσεις είναι δυνατή, λόγω της πανδημίας, η μετάθεση της σε οποιαδήποτε ημερομηνία έως και το τέλος του 2021.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή