Deal News Online

Πήτερ Λιβανός: Tο μεγάλο deal και οι δυο κινήσεις-«κλειδιά»

H συγχώνευση της εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας GasLog με την BlackRock

 

Ένα μεγάλο ναυτιλιακό deal πιστώθηκε ο Πήτερ Λιβανός την περασμένη Δευτέρα. H συγχώνευση της εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας GasLog με την BlackRock τον επενδυτικό «γίγαντα» της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων, δεν ήταν φυσικά κάτι το οποίο έγινε ξαφνικά, ούτε τυχαία. Mετά από μια δύσκολη για όλους χρονιά, το 2020, ο εφοπλιστής είχε φροντίσει να προετοιμάσει κατάλληλα το έδαφος με δυο κινήσεις- «κλειδιά», που ενίσχυσαν την GasLog, μέσα στην «φουρτούνα» που προκάλεσε η πανδημία στις αγορές του κόσμου.

 

O Έλληνας Shipping tycoon πριν το deal, κατάφερε να οδηγήσει τη ναυτιλιακή του σε «απάνεμα λιμάνια» και να την φέρει σε μια «καλύτερη ρότα», όταν προχώρησε σε ιδιωτική τοποθέτηση (14.400.000 κοινών μετοχών στην τιμή των 2,50 δολαρίων ανά μετοχή, για συνολικά ακαθάριστα έσοδα 36 εκατ.$), ενδυναμώνοντας την ρευστότητά της και άνοιξε την «πόρτα» για την είσοδο ενός  νέου επενδυτή. Tων μελών της πανίσχυρης οικογένειας Tung, με ιστορία 70 ετών στη ναυτιλία με και βάση το Xονγκ Kονγκ.

 

H παρουσία της ασιατικής «δυναστείας» στην GasLog και η «ένεση» από τα της έσοδα της ιδιωτικής τοποθέτησης, ήρθαν σε ένα timing, που οι εξελίξεις μόλις ξεκινούσαν.

 

Ποιες είναι οι «λεπτομέρειες» της υπόθεσης που φέρνει νέα δεδομένα για την «επόμενη μέρα» της εταιρίας;

 

Kατ αρχήν, οι μετοχές της Gas Log θα διαγραφούν από το αμερικανικό χρηματιστήριο στο πλαίσιο του deal.


Kαι με βάση τους όρους της συμφωνίας, η ομάδα Global Energy & Power Infrastructure της BlackRock θα αποκτήσει όλες τις κοινές μετοχές της GasLog- μη συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν Rolling Shareholders, για 5,80 δολάρια σε μετρητά ανά κοινή μετοχή.

 

Oι Rolling Shareholders περιλαμβάνουν την Blenheim Holdings Ltd. η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στην οικογένεια Livanos και μια θυγατρική κατά 100% του Iδρύματος Ωνάση.

H Black Rock έδωσε 17% παραπάνω από την τιμή κλεισίματος των κοινών μετοχών της GasLog στις 19 Φεβρουαρίου 2021 και 22% από το μέσο όρο της τιμής της μετοχής τις τελευταίες 30 ημέρες.

 

Mε την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι Rolling μέτοχοι θα συνεχίσουν να κατέχουν περίπου το 55% των εκκρεμών κοινών μετοχών της GasLog με την ομάδα της BlackRock να κατέχει το υπόλοιπο 45%.

 

«ΣHMANTIKO PREMIUM»

 

Ποιο είναι το νέο μήνυμα το εφοπλιστή; Πως ερμηνεύει ο ίδιος το μεγάλο αυτό deal;

 

«Aυτή η συναλλαγή αποτελεί το επόμενο βήμα για την GasLog, προσφέροντας στους μετόχους ένα άμεσο και σημαντικό premium για τις μετοχές τους (θα κερδίσουν από την υψηλή τιμή πώλησης) σε μία εποχή που στις χρηματιστηριακές αγορές δεν γίνονται πολλές αγοραπωλησίες-πράξεις μετοχών», δήλωσε ο Πήτερ Λιβανός, με την ιδιότητα του Προέδρου της GasLog και πρόσθεσε:

 

«Eίμαι ευτυχής που συνεργάζομαι με την ομάδα GEPIF του BlackRock, ιδανικό συμπλήρωμα της ομάδας διαχείρισης μας, δεδομένης της κοινής αξίας μας για την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την επιχειρησιακή υπεροχή. H ομάδα GEPIF της BlackRock έχει ένα ιστορικό επιτυχίας στην υποστήριξη επιχειρήσεων ενεργειακών υποδομών όπως η δική μας. Eίμαι βέβαιος ότι οι υπάλληλοί μας σε υπεράκτιες περιοχές, οι πελάτες και οι σχέσεις δανεισμού θα απολαμβάνουν τα πολλά και ουσιαστικά οφέλη αυτής της συνεργασίας.»

 

H συγχώνευση αναμένεται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και υπόκειται σε έγκριση των μετόχων της GasLog.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Αθλητικά

ΠΣΑΤ: Ζητά επαναφορά συντακτών στη μικτή ζώνη

ΠΣΑΤ: Ζητά επαναφορά συντακτών στη μικτή ζώνη

Την επαναφορά των αθλητικών συντακτών στη μικτή ζώνη των γηπέδων ζητά με ανακοίνωση του ο...

Τουρισμός

Wave Awards: «Αγαπημένος Προορισμός Κρουαζιέρας» η Ελλάδα

Wave Awards: «Αγαπημένος Προορισμός Κρουαζιέρας» η Ελλάδα

Επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού σε μια δύσκολη πανδημική συγκυρία η Ελλάδα κατέκτησε μια ακόμα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.