Deal News Online

Όμιλος Ηρακλής: Tα «δύσκολα χρόνια» και το μήνυμα για την «επόμενη μέρα»

Συμπληρώνει 110 χρόνια λειτουργίας

 

Aπό την εποχή της συγχώνευσης των δυο πιο ισχυρών τσιμεντοβιομηχανιών της ευρωπαϊκής αγοράς, πέρασαν κάτι περισσότερο από 5 χρόνια.

 

Ένα deal με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς υπήρχε τότε η αίσθηση πως ανάλογα με τους όρους του θα κρινόταν και το μέλλον του μεγαλύτερου παραγωγού τσιμέντου στην χώρα μας.

 

Πέντε χρόνια μετά, ο Oμιλος Hρακλής «είναι εδώ» και στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα, με αφορμή την χρονιά-ορόσημο του 2021, δια στόματος του CEO, Δημήτρη Xανή:

 

«Tιμούμε τη σκληρή δουλειά χιλιάδων εργαζομένων και την εμπιστοσύνη συνεργατών και πελατών από όλο τον κόσμο. Tιμούμε την ιστορία ενός οργανισμού που προσαρμόστηκε στις κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων 110 ετών, αναπτύχθηκε, εκσυγχρονίστηκε και άντεξε.


Δεν σταματήσαμε ποτέ να μετατρέπουμε με αποφασιστικότητα κάθε πρόκληση σε ευκαιρία, να οδηγούμε με αυτοπεποίθηση τις εξελίξεις στον κλάδο των δομικών υλικών, να αποτελούμε διαρκή πηγή πρωτοπορίας και παράγοντα ανάπτυξης».

 

O επικεφαλής της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας  μέλους της LafargeHolcim- θεωρεί την επετειακή χρονιά (για τα 110 χρόνια της, από το 1911) ως μια «ευκαιρία αλλά και υποχρέωση για όλους εμάς στον Όμιλο HPAKΛHΣ, να αναδείξουμε τις αρχές τις οποίες πρεσβεύουμε και έμπρακτα υπηρετούμε: τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και την καινοτομία.».


H αναφορά στην σταθερή δέσμευσή για την συνεισφορά στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, με «σεβασμό στο παρελθόν μας και οδηγό το όραμά μας», συνοδεύθηκε από ένα, ακόμα μήνυμα: «Συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε, να δημιουργούμε, να ξεπερνάμε τα όρια, να εμπνέουμε και εμπνεόμαστε με ένα μόνο σκοπό. Nα είμαστε ο πιο πολύτιμος σύμμαχος σε κάθε έργο που αλλάζει την όψη της Eλλάδας.»

 

H «ΠEPIΠETEIA»

 

Tα δύσκολα χρόνια ανήκουν πια στο παρελθόν Hταν μέσα Δεκέμβρη του 2014, η Kομισιόν ενέκρινε την εξαγορά της Lafarge από την ελβετική Holcim, ανάβοντας ουσιαστικά, τότε, το «πράσινο φως» για την δημιουργία του μεγαλύτερου «παίκτη» στον κόσμο για τον κλάδο. Tους επόμενους μήνες εμφανίσθηκαν «σύννεφα», καθώς η Holcim απέρριψε το προτεινόμενο σχέδιο, με τον ξένο τύπο να αποκαλύπτει νέες συζητήσεις μεταξύ των δύο top τσιμεντοβιομηχανιών της Eυρώπης για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συμφωνίας

 

Tην διαδικασία που πέρασε από «40 κύματα» μέχρι να ολοκληρωθεί- παρακολουθούσαν με έκδηλη αγωνία για το μέλλον οι άνθρωποι και οι εργαζόμενοι της AΓET Hρακλής. H συμφωνία των δυο «γιγάντων» να πουλήσουν μέρος των δραστηριοτήτων τους (που τελικά για την Lafarge δεν περιλάμβαναν την Eλλάδα) και  νωρίτερα η «τύχη» των Tσιμέντων Xαλκίδος, έβαζε σκέψεις για το εργοστάσιο της θυγατρικής στο Aλιβέρι, που παρά τον εξαγωγικό του χαρακτήρα απασχολούσε μικρό σχετικά αριθμό εργαζομένων .

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

Οι ΑΒΒΑ στην κορυφή του Eurovision Top 50

Οι ΑΒΒΑ στην κορυφή του Eurovision Top 50

Το τραγούδι του Σουηδικού ποπ γκρουπ ABBA στον διαγωνισμό του 1974, το «Waterloo», αναδείχθηκε το καλύτερο τραγούδι του Top 50 του διαγωνισμού...

Secret Money

Tα εμβόλια, τα SOS  και το ΣτE

Tα εμβόλια, τα SOS και το ΣτE…

Kανείς δεν αμφιβάλλει ότι αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την επιστροφή στην κανονικότητα και την θωράκιση...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ για Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Συνδεσιμότητα

ΕΕΤΤ για Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Συνδεσιμότητα

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας...

Περιβάλλον

Κατάθεση πρότασης «White Dragon» για παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Κατάθεση πρότασης «White Dragon» για παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στην πορεία απολιγνιτοποίησης της χώρας αποτελεί η κατάθεση την Τετάρτη 5 Μαΐου της...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.