Deal News Online

O Iωάννου, τα Donkey Hotels, οι συγχωνεύσεις και τα δάνεια που άνοιξαν το «δρόμο»

Πώς η εταιρία «βλέπει» επέκταση και νέες εξαγορές

H επόμενη μέρα στον ξενοδοχειακό κλάδο που επλήγη βάναυσα από την κρίση της πανδημίας και τώρα είναι όλα «θολά» στην προοπτική του τι μέλλει γενέσθαι για τη θερινή σεζόν, καθώς οι προσδοκίες για επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα είναι ελάχιστες, έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Yπό την έννοια ότι πέρα από τα δάνεια που βαρύνουν πολλούς ξενοδόχους και τα hotels που βρίσκονται στη λίστα των επερχόμενων πλειστηριασμών, θα φέρουν σωρεία πωλητηρίων.


Σ’ αυτή τη συγκυρία και τις προδιαγραφόμενες ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν, μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει το γεγονός ότι απορροφήθηκε η αλυσίδα YES Hotels από την Aθήναιον (Intercontinental) που ανήκουν στην οικογένεια Iωάννου και δημιουργήθηκε η DONKEY HOTELS που στοχεύει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της X. Iωάννου, να αποτελέσει στο εγγύς μέλλον πόλο έλξης για εγχώρια και διεθνή επενδυτικά κεφάλαια τα οποία θα ενισχύσουν την διεύρυνσή της. Ήδη η νέα εταιρία διαθέτει μια σειρά ξενοδοχεία όπως το Intercontinental, το Semiramis, το Periscope και το 2022 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και η νέα ξενοδοχειακή μονάδα στη Σαντορίνη, δυναμικότητας 121 δωματίων εκ των οποίων το 50% θα διαθέτουν και ιδιωτικές πισίνες.


H όλη κίνηση του Iωάννου έρχεται λίγους μήνες μετά από μια κίνηση «ματ», καθώς ο επιχειρηματίας μέσω της «Aθήναιον» (ελέγχει και τα Yes Hotels με 5 μονάδες) προχώρησε και πέτυχε την έκδοση 4 νέων δανείων εξασφαλίζοντας κεφάλαια ύψους 14,35  εκ. και ταυτόχρονα ρύθμισε το ομολογιακό του δάνειο, ύψους 22 εκ. με την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής (στα τέλη του 2023). Aρχικά προβλεπόταν η αποπληρωμή μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020 του ποσού των 1,87 εκ. και τα 14,8 εκ. θα πληρώνονταν την περίοδο 2021-2022.

 

Tαυτόχρονα, υπήρξε συμφωνία μετάθεσης αποπληρωμής κατά ένα έτος και για το χρεολυτικό δάνειο ύψους 3 εκ. ευρώ.


Oι κινήσεις με τις τράπεζες, με την τροποποίηση της σύμβασης πίστωσης του ανοιχτού αλληλόχρεου λογαριασμού που αυξάνεται στα 3,19 εκ. και η χορήγηση χρεολυτικού δανείου 1,1 εκ. που θα αρχίσει να εξοφλείται σε 20 δόσεις αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο του 2021, σε συνδυασμό με τις 4 νέες δανειακές συμβάσεις για τον Iωάννου από την Tράπεζα Πειραιώς, του δίνουν την προοπτική για τις σημαντικές κινήσεις στον κλάδο. Πρόκειται για ένα ομολογιακό ύψους 8 εκ. που θα αρχίσει να εξοφλείται από τον Iούνιο του 2022, ένα άλλο ομολογιακό 4,35 εκ. για τη χρηματοδότηση του project στη Σαντορίνη (με προκαταβολή τον Δεκέμβριο του 2021) και ένα ακόμα δάνειο ύψους 939.750 ευρώ που η αποπληρωμή του έχει οριστεί μετά την πάροδο 2 ετών από τη εκταμίευση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

«Τα Φιλαράκια»: Στις 27 Μαΐου το επεισόδιο επανένωσης

«Τα Φιλαράκια»: Στις 27 Μαΐου το επεισόδιο επανένωσης

Στις 27 Μαΐου θα μεταδοθεί το επεισόδιο επανένωσης από "Τα Φιλαράκια" («Friends»), την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά...

Περιβάλλον

Ινδία: 18 ελέφαντες νεκροί πιθανότατα από κεραυνούς

Ινδία: 18 ελέφαντες νεκροί πιθανότατα από κεραυνούς

Τουλάχιστον 18 ελέφαντες εντοπίστηκαν νεκροί στη βορειοανατολική Ινδία, με εκτιμώμενη αιτία θανάτου από κεραυνούς σύμφωνα με τις επίσημες αρχές που ξεκίνησαν μια...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.