Deal News Online

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Με τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων να αρνούνται τα δημοσιεύματα ότι οι Αγώνες που πρόκειται να λάβουν χώρα στο Τόκιο τοφετινό καλοκαίρι υπάρχει περίπτωση να αναβληθούν ξανά, το κύριο ζήτημα που απασχολεί τις αθλητικές αρχές είναι αυτό του εμβολιασμού για την COVID-19 των συμμετεχόντων σε διεθνείς εκδηλώσεις.

 

Τη Δευτέρα, ο Denis Masseglia, πρόεδρος της Γαλλικής Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δήλωσε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέραν τουεμβολιασμού και ότι "διακυβεύονται οι Αγώνες". "Δεν είμαστε μόνοι", ανέφερε, εξηγώντας ότι "για να υποδεχθούν οι Ιάπωνες φίλοι μας αθλητές και διαπιστευμένα άτομα από όλο τον κόσμο, απαιτούνται ορισμένες προφυλάξεις".

 

Οι αθλητές που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και δεν έχουν εμβολιαστεί, θα αντιμετωπίσουν «εξαιρετικά δύσκολες»συνθήκες, συμπλήρωσε ο Ντενίς Μασελιά. Συγκεκριμένα, ο Μασελιά, ο οποίος συμμετείχε σε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, υπέθεσε για τους μη εμβολιασμένους αθλητές «μια μορφή καραντίνας, διάρκειας 15 ημερών» μόλις φτάσουν στην Ιαπωνία, «όπου θα πρέπει να κάνουν τεστ για την Covid-19 πρωί και βράδυ».

 

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ήταν επίσημα πιο προσεκτική εν' όψει των Αγώνων του Τόκιο, που έχουν προγραμματιστεί για τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου. Ενθαρρύνει μεν τον εμβολιασμό των αθλητών, αλλά λέει ότι δεν μπορεί να τον επιβάλει ως υποχρεωτικό.Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες η ιαπωνική κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει την απαλλαγή από την καραντίνα για τους συμμετέχοντες στους Αγώνες, αλλά η κατάσταση αυτήενδεχομένως να αλλάξει αναλόγως των επιδημιολογικών εξελίξεων.

 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι το μόνο γεγονός που βρίσκεται αντιμέτωπο με τα διλήμματα του εμβολιαμσού σε ένα διεθνές αθλητικό ημερολόγιο γεμάτο με προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, τα οποία όπως και οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνονταν πέρυσι, προγραμματίζονται τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Δεν έχει όμως ούτε εκεί ακόμη ληφθεί απόφαση σχετικά με τους εμβολιασμούς και υπάρχει έντονη αντιπαράθεση για το αν θα πρέπει να ακολουθηθεί το σχέδιο για αγώνες σε 12 χώρες.

 

"Είναι πολύ νωρίς για να ληφθεί απόφαση", δήλωσε εκπρόσωπος της UEFA στο AFP, προσθέτοντας ότι το θέμα θα τεθεί υπό εξέταση σε σχέση με "το ιατρικό πρωτόκολλο του Euro".


Media

Έρχεται το 20ο Athens Technopolis Jazz Festival

Έρχεται το 20ο Athens Technopolis Jazz Festival

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την 20η διοργάνωση του Athens Technopolis Jazz Festival και τη...

Αθλητικά

Ανοίγει από αύριο το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Ανοίγει από αύριο το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Από αύριο Δευτέρα, 10 Μαΐου, επιτρέπεται πλέον η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και σε...

Τεχνολογία

ΕΑΠ: Διαδικτυακό συνέδριο για την εκπαιδευτική μέθοδοSTE(A)M

ΕΑΠ: Διαδικτυακό συνέδριο για την εκπαιδευτική μέθοδοSTE(A)M

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο(ΕΑΠ)συνδιοργανώνει από σήμερα, μια μεγάλη επιστημονική συνάντηση με χιλιάδες συμμετοχές και επιστήμονες από διαφορετικά...

Περιβάλλον

Διαδικτυακή ημερίδα για ανακύκλωση από Δήμο Δέλτα

Διαδικτυακή ημερίδα για ανακύκλωση από Δήμο Δέλτα

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes διοργανώνει την Τετάρτη 12 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Ανακύκλωση...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.