Αθλητικά

Και η ομοσπονδία τένις στηρίζει Μπεκατώρου

Με ανακοίνωση της η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) παίρνει θέση υπέρ της Σοφίας Μπεκατώρου, μετά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε από τις καταγγελίες της για σεξουαλική παρενόχληση.

 

Υπογραμμίζοντας πως στέκεται στο πλευρό της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη, η Ε.Φ.Ο.Α. προτρέπει αθλητές και αθλήτριες που υφίστανται παρενόχληση οποιασδήποτε μορφής "και εν γένει ανάρμοστης συμπεριφοράς, που μπορεί να αποβεί σε βάρος της αξιοκρατίας, της προσωπικότητας και της υπόστασής τους", να μιλούν και να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό.

 

"Ο Αθλητισμός πρεσβεύει μοναδικές αξίες και η παραμικρή σκιά 'σπρώχνει' τις Οικογένειες και τα παιδιά να απομακρυνθούν από τους αγωνιστικούς χώρους. Παράγει πολιτισμό, παιδεία και σφυρηλατεί χαρακτήρες που δεν επιτρέπουν ανοχή σε κάθε είδους παραβίαση αρχών, της ανθρώπινης προσωπικότητας και αξιοπρέπειας", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 

"Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α., σε κάθε περιστατικό, θα ενεργοποιήσει άμεσα την Αθλητική Πειθαρχική Ιεραρχία και θα απευθυνθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, με πλήρη διαφάνεια στις ενέργειές του. Προσπαθήσαμε και επιβάλουμε κανόνες ώστε το Άθλημα του Τένις να παραμείνει υγιές", καταλήγει η ανακοίνωση.


επιστροφή στην αρχή