Υγεία & Διατροφή

Στην Ουχάν οι ειδικοί του ΠΟΥ που θα ερευνήσουν την προέλευση του κορωνοϊού Προτεινόμενο

Η ομάδα των ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείαςστην οποία έχει ανατεθεί να ερευνήσει την προέλευση του νέου κορωνοϊού έφθασε σήμερα στην Ουχάν, στην κεντρική Κίνα, που είναι και το επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας στην αρχική της φάση. Η άφιξη της ομάδας έγινε τη στιγμή που η Κίνα ανακοίνωνε τον πρώτο θάνατο από Covid-19 μετά από πολλούς μήνες.

 

Η ομάδα αποτελείται από 10 επιστήμονες που θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων προτού ξεκινήσουν (με αρκετή καθυστέρηση) την εργασία που τους έχει ανατεθεί, δηλαδή να βρουν από πού προήλθε ο φονικός ιός.

 

Η επίσκεψη θεωρείται εξαιρετικά λεπτή για το Πεκίνο, το οποίο επιδιώκει να αποσείσει κάθε ευθύνη για την πανδημίαπου μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αρχικά προβλεπόταν να αρχίσει την περασμένη εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς δεν είχαν δοθεί όλες οι απαιτούμενες άδειες στα μέλη της.

 

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά τον νέο θάνατο που κατέγραψε η Κίνα, οι υγειονομικές αρχές δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες παρά μόνο ότι συνέβη στην επαρχία Χεμπέι. Η κυβέρνηση έθεσε αρκετές πόλεις σε νέο lockdown.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή