Deal News Online

ΟΕΝΓΕ: Δε θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα για την αποψίλωση του ΕΣΥ

Σε ομόφωνη καταδίκη της απάντησης Κοντοζαμάνη σε ερώτηση του Iatronet για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, προχώρησε την Τρίτη η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), τονίζοντας ότι "δε θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα για την αποψίλωση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό, για την διαχρονική πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης".

 

Οι γιατροί κάνουν λόγο για εκτίναξη της θνητότητας από CoViD-19 το τραγικό δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα. Επιτίθενται κατά της Κυβέρνησης, τονίζοντας πως "...από τον περασμένο Φεβρουάριο ως και σήμερα έχει αγνοήσει προκλητικά όλα τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών για την ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης".

 

"Σπείρατε ανέμους, θα θερίσετε θύελλες", καταλήγει το κείμενο της απόφασης, το οποίο επισυνάπτεται πιο κάτω και έχει αναλυτικά ως εξής:

 

"Στην επίσημη τηλεοπτική ενημέρωση για την επιδημία στις 8 Ιανουαρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, αντί να απολογηθεί για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στις ΜΕΘ, στις πτέρυγες νοσηλείας και στα ΤΕΠ, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, επέλεξε να στοχοποιήσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς, λέγοντας ότι 'οι θεράποντες γιατροί αποφασίζουν αν κάποιος ασθενής θα νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή όχι'.

 

Δηλαδή, ο κ. Κοντοζαμάνης ούτε λίγο ούτε πολύ, επιχείρησε με απαράδεκτο τρόπο να ενοχοποιήσει τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων για τους θανάτους από CoViD-19 που καταγράφονται εκτός ΜΕΘ. Και αυτό προφανώς για να αποσείσει τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για την εκτίναξη στην χώρα μας της θνητότητας από CoViD-19 το τραγικό δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2020, ιδιαίτερα στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Το γεγονός ότι το 'επιχείρημα' αναπαράγεται και από άλλους υπουργούς της κυβέρνησης που επικαλούνται τον κ. Κοντοζαμάνη, είναι απόδειξη πως δεν ήταν μια φραστική αστοχία.

 

Μετά τον 'ανεύθυνο λαό' που δεν τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας, στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπήκαν οι άλλοτε 'ήρωες' γιατροί. Η μεθόδευση αυτή αποτελεί πραγματικό θράσος από μια κυβέρνηση που από τον περασμένο Φεβρουάριο ως και σήμερα έχει αγνοήσει προκλητικά όλα τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών για την ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης.

 

Ως εδώ. Δε θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα για την αποψίλωση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό, για την διαχρονική πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης. Τα ψέματα τελείωσαν. Ένοχοι για το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού είστε εσείς και οι προκάτοχοί σας. Γιατί λογαριάζετε τις ανάγκες μας σαν 'κόστος που πρέπει να εξορθολογιστεί', τα δικαιώματα μας σαν καύσιμη ύλη για την περιβόητη ανάπτυξη σας. Σπείρατε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες".

 

Κοντοζαμάνης: Είναι παραποίηση

 

Τέσσερις μέρες μετά τη δήλωσή του και έπειτα από τον ορυμαγδό των αντιδράσεων, ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε σήμερα στο "Θέμα 104,6" τα εξής:

 

"Ουδέποτε αναφέρθηκα σε ευθύνες ιατρών. Πρόκειται για παραποίηση και ψεύδη και είναι ανυπόστατα και λυπάμαι που κάποιοι το αναπαράγουν". Σημείωσε πως οι γιατροί, όλο αυτό το διάστημα, δίνουν μάχη και είναι στην πρώτη γραμμή. "Πιστεύω ότι υπήρξε μια παρεξήγηση από έναν τίτλο που αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανα χωρίς να γίνεται σαφής αναφορά", είπε ο αναπληρωτής υπουργός.


World Business

Αυξημένες οι πωλήσεις της General Mills

Αυξημένες οι πωλήσεις της General Mills

Καλύτερες πωλήσεις του αναμενόμενου σημείωσε η General Mills το α΄τρίμηνο, καθώς η ισχυρή ανάπτυξη στις...

Media

Δυναμική παρουσία ΕΚΟΜΕ στην 85η ΔΕΘ

Δυναμική παρουσία ΕΚΟΜΕ στην 85η ΔΕΘ

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας- ΕΚΟΜΕ, φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης,...

Secret Money

H προοπτική για  το brain gain από  την «άφιξη» Pfizer και άλλων κολοσσών

H προοπτική για το brain gain από…

Eλπίδα για επιστροφή ενός μέρους των Eλλήνων επιστημόνων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό στα...

Υγεία & Διατροφή

Θα τρώγατε μια «εμβολιαστική σαλάτα»;

Θα τρώγατε μια «εμβολιαστική σαλάτα»;

Τα ενέσιμα εμβόλια ενδεχομένως να μπουν σύντομα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, καθώς οι ερευνητές του...

Τουρισμός

3D ψηφιακές περιηγήσεις σε Αχίλλειο Μουσείο - Σπήλαια Διρού

3D ψηφιακές περιηγήσεις σε Αχίλλειο Μουσείο - Σπήλαια…

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία και ακολουθώντας τις σύγχρονες διεθνείς πρακτικές προβολής...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.