Κόσμος

200 ρομπότ απολύμανσης θα προσφέρει η Κομισιόν σε νοσοκομεία

Την αγορά 200 ρομπότ  απολύμανσης, αξίας 12 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διασπορά του κορωνοιού.

 

Τα ρομπότ αυτά θα διατεθούν σε νοσοκομεία της Ευρώπης, τα οποία εξέφρασαν ενδιαφέρον να τα προμηθευτούν. Τα συγκεκριμένα ρομπότ πρόκειται να απολυμαίνουν τους συνήθεις χώρους ασθενών, χρησιμοποιώντας υπεριώδη ακτινοβολία μέσα σε μόλις σε 15 λεπτά, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη και τη μείωση της διασποράς του ιού.

 

Η διαδικασία ελέγχεται από χειριστή, ο οποίος θα βρίσκεται εκτός του χώρου που πρόκειται να απολυμανθεί, ώστε να αποφεύγεται η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ δήλωσε σχετικά:«Η ανάπτυξη τεχνολογιών μπορεί να δημιουργήσει δυνάμεις αλλαγής και βλέπουμε ότι τα ρομπότ απολύμανσης αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα. Χαιρετίζω τη δράση αυτή που θα βοηθήσει τα νοσοκομεία της Ευρώπης να μειώσουν τον κίνδυνο λοίμωξης —σημαντικό βήμα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού».

 

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν πρόσθεσε:«Η Ευρώπη επέδειξε ανθεκτικότητα και αλληλεγγύη κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης. Από τον επαναπατρισμό των πολιτών της ΕΕ που είχαν αποκλειστεί στο εξωτερικό έως την αύξηση της παραγωγής μασκών ώστε ο ιατρικός εξοπλισμός να φθάνει σε όσους τον χρειάζονται εντός της ενιαίας αγοράς, ενεργούμε για την προστασία των πολιτών μας. Τώρα θα χρησιμοποιήσουμε ρομπότ απολύμανσης στα νοσοκομεία, ώστε οι πολίτες μας να επωφεληθούν από αυτή την τεχνολογία που σώζει ζωές.»Τα ρομπότ αναμένεται να παραδοθούν τις επόμενες εβδομάδες.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή