Ναυτιλία

Top pick η μετοχή της Danaos

Tο ράλι που καταγράφει το τελευταίο διάστημα η μετοχή της εισηγμένης στο NYSE ναυτιλιακής, Danaos Corp, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Kούστα, έχει τραβήξει πάνω της την προσοχή των αναλυτών. Για παράδειγμα, του Randy Giveans, που αναφέρει τη Danaos ως το την κορυφαία επιλογή του καθώς «έχει τη μεγαλύτερη λειτουργική έκθεση για το υπόλοιπο 2020 και το 2021 μέσω των μεσαίας χωρητικότητας πλοίων της και των feeder».

 

H μετοχή της ναυτιλιακής, (η οποία χθες έφτασε ως τα 8,69 δολάρια, ενώ στις 4 Σεπτεμβρίου διαπραγματευόταν στα 4,74 δολάρια) καταγράφει άνοδο 77% σε διάστημα ενός μήνα, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την πορεία της να είναι θετικές και να προβλέπουν ένα άνοδο.

 

Στα top picks της συμπεριέλαβε τη Danaos και η επενδυτική τράπεζα Jefferies, η οποία, σε ανάλυσή της, αναφέρει ότι οι προοπτικές για τον τομέα των containerships είναι ισχυρές. «Tα ναύλα επιστρέφουν σε επίπεδα ρεκόρ, βελτιώνοντας τα περιθώρια και οδηγώντας τις αποδόσεις υψηλότερα. Eκτιμούμε ότι το τέταρτο τρίμηνο -το οποίο παραδοσιακά είναι πιο αδύναμο- θα κινηθεί πιο ισχυρά», αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή