Deal News Online

Η βορειότερη διαμαρτυρία για το κλίμα

Στεκούμενη σε ένα κομμάτι πάγου στη μέση του Αρκτικού Ωκεανού, η 18χρονη Βρετανίδα Mya-Rose Craig πραγματοποίησε την πιο βόρεια κλιματική διαμαρτυρία στον κόσμο.

 

Η καθιστική της διαμαρτυρία έλαβε χώρα στην άκρη του Αρκτικού πάγου, ακριβώς βόρεια του Σβάλμπαρντ, στη Νορβηγία, σε γεωγραφικό πλάτος 82,2 μοιρών. Η νεαρή Βρετανίδα ακτιβίστρια, γνωστή ως "birdgirl", λόγω του ενδιαφέροντος της για την ορνιθολογία και το περιβάλλον,ταξίδεψε στην Αρκτική σε μια αποστολή της Greenpeace με σκοπό την τεκμηρίωση του αντίκτυπου της κλιματικής κρίσης και την εξέταση τηςθαλάσσιας ζωής στην περιοχή.

 

Η μοναχική διαμαρτυρία της έγινε στα πλαίσια του παγκόσμιου κινήματος «Fridays For Future», που ξεκίνησε η Greta Thunberg το 2018. Η Μία-Ρόουζ Κρεγκ ανέβηκε πάνω σε ένα σπασμένο κομμάτι πάγου που επέπλεε στην θάλασσα, διαμαρτυρόμενη για την στάση των κυβερνήσεων απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Greenpeace που μίλησε στο αμερικανικό CNN, η Κρεγκ πέρασε πέντε ολόκληρες ώρες πάνω στο πάγο. Το ταξίδιμε το πλοίο της οικολογικής οργάνωσης, το Arctic Sunrise, ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου από τη Νορβηγία, και συμπίπτει με την σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Βιοποικιλότητα.

 

«Είμαι εδώ, επειδή θέλω να δω με τα μάτια μου τι διακυβεύεται και τι κινδυνεύει στον Αρκτικό Ωκεανό, τον κρίσιμο αυτό προστάτη του πλανήτη», δηλώνει η Κρεγκ σε ανακοίνωσή της. «Σήμερα, εγώ και οι ακτιβιστές των Παρασκευών για το Κλίμα (σ.σ που συμμετείχαν πέρυσι στις μαθητικές εκδηλώσεις) αγωνιζόμαστε για την άμεση δράση απέναντι στην κλιματική κατάρρευση».

 

«Είμαι εδώ για να ζητήσω από τους ηγέτες μας να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν ωκεάνια καταφύγια, προστατεύοντας αυτό το σημαντικό αλλά εύθραυστο μέρος. Προλαβαίνουμε να στραφούμε προς έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής και ήπιες μορφές ενέργειας. Και η στιγμή για να το κάνουμε είναι τώρα», πρόσθεσε.

 

Σε σχέση με το ταξίδι της η Κρεγκ έγραψε: «Μου πήρε εβδομάδες να ταξιδέψω οδικώς (σ.σ ως τη Νορβηγία) και με πλοίο στον αρκτικό Κύκλο, για να γίνω μάρτυρας του Ελάχιστου Πάγου στη Θάλασσα: του χαμηλότερου επιπέδου στο τέλος του καλοκαιριού. Σήμερα πήρα μέρος στην βορειότερη διαμαρτυρία νέων που έγινε ποτέ [...] για να ζητήσω από όλους τους νέους ανθρώπους του κόσμου, να απαιτήσουν από τους ηγέτες μας να αναλάβουν δράση».


World Business

Αντάλλαγμα τον Nord Stream 2 ζητά η Ρωσία για περισσότερο φυσικό αέριο

Αντάλλαγμα τον Nord Stream 2 ζητά η Ρωσία…

Η Ρωσία έστειλε σήμα ότι δεν θα σπεύσει να προσφέρει στους Ευρωπαίους καταναλωτές περισσότερο φυσικό...

Media

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Anti-piracy του ΟΣΔΕΛ "κατέβηκαν" από το διαδίκτυο πειρατικές ιστοσελίδες που διακινούσαν εκπαιδευτικό, επιστημονικό και λογοτεχνικό υλικό

Αθλητικά

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19αλλά με την παρέμβαση ακτιβιστών...

Περιβάλλον

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα μήνα

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα…

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών (PET) νερού και αναψυκτικών με τον τίτλο "Whywasteme"που...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.