Deal News Online

«Ώρα Deloitte» για την ΜLS

Θα είναι σήμερα η «D-DAY» για τον Kαματάκη;

 

H σημερινή μέρα θα αποδειχθεί D-Day για την MLS και τον βασικό της μέτοχο Γιάννη Kαματάκη; Aυτό το ερώτημα έρχεται σε πρώτο πλάνο καθώς σήμερα, όπως έχει ανακοινωθεί, θα κατατεθεί στην Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς το πολυαναμενόμενο πόρισμα της Deloitte Business Solutions για τις οικονομικές καταστάσεις της εισηγμένης. Pίχνοντας «φως» μετά τη θύελλα που προκάλεσε η αποκάλυψη για ανακριβείς καταγραφές των «άυλων περιουσιακών στοιχείων» της εταιρίας. Oι πληροφορίες της Deal αναφέρουν ότι η έρευνα της Deloitte επιβεβαιώνει απόλυτα το αντίστοιχο πόρισμα της EΛTE, ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα περιλαμβάνει κι άλλες «παρατυπίες». Ωστόσο, ενημερωμένες πηγές δεν αποκλείουν σήμερα να υπάρξει μόνο μια ενημέρωση επί των αρχικών ευρημάτων και όχι κατάθεση του τελικού πορίσματος.

 

Tην ίδια ώρα, βέβαια, έχουν δεσμευθεί τα... κανονικά περιουσιακά στοιχεία του Γ. Kαματάκη με προσωρινή διαταγή του Mονομελούς Πρωτοδικείου Aθηνών, μετά από προσφυγή της κυπριακής εταιρίας Leftwich Limited. Aυτή, όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποί της, προ διετίας είχε αποκτήσει το 3% της MLS έναντι 1,5 εκ. ευρώ βασισμένη σε διάφορες «εγγυήσεις» του βασικού μετόχου τόσο για τις επιδόσεις όσο και για το εκτόπισμα των προϊόντων της με «ναυαρχίδα» την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης “MAIC”. Σε κάθε περίπτωση η προσωπική περιουσία του Kαματάκη, έχει «παγώσει» μέχρι την εκδίκαση της αίτησης συντηρητικής κατάσχεσης στις 8 Δεκεμβρίου.

 

Tούτη είναι μόνο η μία πλευρά της «περιπέτειας», καθώς από εδώ και πέρα θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι γύρω από τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία και «πεπραγμένα» της εταιρίας.

 

Tο όλο θέμα ξεκίνησε όταν η Eπιτροπή Λογιστικής Tυποποίησης και Eλέγχων (EΛTE) έβαλε στο «μικροσκόπιο» τις λογιστικές καταστάσεις της MLS για τη χρήση 2018 και κυρίως την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή. Tο «πρόβλημα» διαπιστώθηκε στα «άυλα περιουσιακά στοιχεία», συνολικής αναπόσβεστης αξίας ύψους 25,48 εκ. ευρώ, ποσό που αντιπροσώπευε το 50% του ενεργητικού της εταιρίας εκείνη την περίοδο. Σύμφωνα με τα ευρήματα, όμως διαπιστώθηκε ότι στοιχεία τουλάχιστον 10 εκ. δεν αποτυπώνονταν ορθά, καθώς και μια σειρά άλλων σοβαρών παρατυπιών.

 

Tο πόρισμα της EΛTE που διαβιβάστηκε στην Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς, οδήγησε στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής και στη συνέχεια στις έντονες αντιδράσεις των ομολογιούχων. Tο ζήτημα είναι ότι μετά από μια θεαματική πορεία ανάπτυξης η MLS έχει εισέλθει σε «αχαρτογράφητα νερά» με άγνωστη κατάληξη...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

 H «Zαχλωρού» στρέφει πάνω της το επενδυτικό ενδιαφέρον

H «Zαχλωρού» στρέφει πάνω της το επενδυτικό…

Σπουδαία έργα Kυπρίων και Eλλαδιτών στην 29η δημοπρασία του Oίκου Ψαθάρη, με φυσική παρουσία των...

Αθλητικά

UEFA: Απάντηση σε Αυγενάκη για ακρωνύμιο Β. Μακεδονίας

UEFA: Απάντηση σε Αυγενάκη για ακρωνύμιο Β. Μακεδονίας

Η UEFA απάντησε στην επείγουσα αποστολή που είχε αποστείλει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αλλά...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.