Αγορές

Goldman Sachs: Ο S&P 500 μπορεί να ξεπεράσει τις 3.600 μονάδες

Ο S&P 500 θα μπορούσε να ξεπεράσει τις 3.600 μονάδες, γράφουν οι στρατηγικοί αναλυτές Ντομινίκ Γουίλσον και Βίκο Τσανγκ. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν επικρατήσει η «συγκριτικά πιο αισιόδοξη» πρόβλεψη για την ανάπτυξη των ΗΠΑ στα σενάρια της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας και οι πραγματικές αποδόσεις ομολόγων κινηθούν υψηλότερα. Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε στις 3.373,43 μονάδες την Πέμπτη.

 

«Υπάρχει ακόμη περιθώριο για την αύξηση των τιμών στα αμερικανικά χρηματιστήρια, με δεδομένη την πρόβλεψη για την παραγωγή εμβολίου σύντομα», ανέφερε το σημείωμα. «Οι βελτιωμένες κυκλικές προοπτικές της οικονομίας θα μπορούσαν να ωθήσουν υψηλότερα τις πραγματικές αποδόσεις των ομολόγων και να οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών των μετοχών».

Ο S&P 500 έχει αυξηθεί κατά 51% από τα χαμηλά του στις 23 Μαρτίου, καθώς οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες διογκώνουν τη ρευστότητα στις οικονομίες παγκοσμίως για να μετριάσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στρατηγικοί αναλυτές της αγοράς, όπως ο Εντ Γιαρντένι της Yardeni Research και ο Τομ Λι της Fundstrat Global Research, αύξησαν πρόσφατα τις εκτιμήσεις τους για το τέλος του έτους.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή