Ναυτιλία

H οικογένεια Tung μπαίνει στη Gaslog!

Με 70 χρόνια παράδοσης στη ναυτιλία, η πανίσχυρη οικογένεια Tung από το Χονγκ Κόνγκ, ξέρει πού επενδύει. Έτσι, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Tung επέλεξαν να επενδύσουν στην εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή Gaslog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού.

 

Από την πώληση 14,4 εκατομμυρίων κοινών μετοχών μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, στην οποία προχώρησε η GasLog Ltd., έναντι 2,50 δολαρίων ανά μετοχή, η εταιρία αποκόμισε 36 εκατ. δολάρια. Περίπου το 75% των μετοχών αγόρασαν διευθυντικά στελέχη και θυγατρικές της GasLog, μεταξύ των οποίων 6,5 εκατ. κοινές μετοχές που απέκτησε το όχημα της οικογένειας Λιβανού, Blenheim Holdings Ltd, και 4 εκατ. κοινές μετοχές που εξαγόρασε μία θυγατρική του Ιδρύματος Ωνάση, που ήταν ήδη ισχυρός μέτοχος στη ναυτιλιακή (με ποσοστό 8,9%).

 

Με την οικογένεια Λιβανού να κατέχει μέσω της Blenheim ποσοστό άνω του 40% στη Gaslog, μέσω μέσω της ιδιωτικής τοποθέτησης εισήλθαν νέοι μέτοχοι στο μετοχικό κεφάλαιο της GasLog, η οικογένεια Tung που εμπλέκεται στη ναυτιλία μέσω της Island Navigation.

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή