Οικονομία

Σταϊκούρας: Διαθέτουμε όπλα για τη σταθεροποίηση της οικονομίας Προτεινόμενο

«Η ύφεση στην Ελλάδα είναι μικρότερα σε με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες»

 

Νέες παρεμβάσεις το προσεχές διάστημα για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ επεσήμανε πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών παρακολουθούν τις εξελίξεις της πανδημίας και ρίχνουν τα όπλα εκείνα που θα έχουν τις μικρότερες απώλειες στην κοινωνία.

 

Μιλώντας στα  Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως «ο τουρισμός είναι ένα κρίσιμο μέγεθος για την οικονομία όπως και η εστίαση».

 

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι πιστώθηκε η επιστρεπτέα προκαταβολή σε 48.000 επιχειρήσεις. Παράλληλα ο ίδιος σημείωσε ότι προστίθενται όπλα ώστε η ελληνική οικονομία να σταθεροποιηθεί. Ακόμη τόνισε πως «το επόμενο διάστημα δρομολογούνται νέες παρεμβάσεις».

 

Αναφορικά με την ύφεση, υπογράμμισε πως «είναι μικρότερη σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώ τόνισε ότι είναι αυξημένη η αβεβαιότητα σε οικονομικό και υγειονομικό επίπεδο».

 

Την ίδια στιγμή σημείωσε πως οι μειώσεις φόρων που υπήρξαν στον προϋπολογισμό υλοποιούνται ενώ προανήγγειλε μειώσεις και ασφαλιστικών εισφορών.

 

Τέλος ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε πως «δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών στο δημόσιο», ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή