Αθλητικά

Ράγιο Βαγεκάνο: Απόχη προπόνησης για μείωση αποδοχών

Οι παίκτες της ισπανικής ομάδας της δεύτερης κατηγορίας Rayo Vallecano αρνήθηκαν να εμφανιστούν για την πρώτη ημέρα της ομαδικής προπόνησης λόγω διαφωνίας με την διοίκηση του συλλόγου σχετικά με τη μείωση των αποδοχών για το προσωπικό και τους παίκτες, ανέφερε πηγή του συλλόγου τη Δευτέρα.

 

Οι δύο πλευρές βρίσκονταν εδώ και καιρό σε διαπραγματεύσεις, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τις περικοπές, κατά το διάστημα της διακοπής του ισπανικού πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας. Οι συζητήσεις κατέληξαν σε αδιέξοδο, η Ράγιο (που μετέχει στη β΄ κατηγορία) προχώρησε στο λεγόμενο ERTE, όπως είναι γνωστό το κυβερνητικό σχέδιο προσωρινών μισθολογικών περικοπών.

 

Στη διαμαρτυρία τους αυτή οι ποδοσφαιριστές έχουν την στήριξη του προπονητής Paco Jemez, ο οποίος επέκρινε τη μείωση των αποδοχών, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν απαραίτητη, καθώς ο σύλλογος βρισκόταν σε μια υγιή κατάσταση οικονομικά. Ζήτησε επίσης όλο το μη αγωνιζόμενο εργατικό προσωπικό να λάβει τους πλήρεις μισθούς του κατά τη διάρκεια της περιόδου, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει στους παίκτες του πρόγραμμα προπόνησης για το σπίτι.

 

Από την πλευρά της διοίκησης υποστηρίζεται ότι η τελική πρόταση προέβλεπε προστασία των χαμηλόμισθων παικτών και μελών του προσωπικού, με διατήρηση των αποδοχών τους, αλλά δεν έγινε δεκτή από τους ποδοσφαιριστές. Οι τελευταίοι, πάντως, διαψεύδουν την ύπαρξη τέτοιας πρότασης.

 

Σημειώνεται ότι ο Πάκο Χεμέθ δήλωσε δημόσια προ ημερών ότι η Ράγιο Βαγεκάνο έχει κέρδη 18 εκατ. ευρώ, που της επιτρέπουν να συνεχίσει να πληρώνει τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της αναστολής των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων.


επιστροφή στην αρχή