Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες: 800 εκατ. δολάρια το κόστος αναβολής

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) περιμένει να αναλάβει κόστος έως και 800 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 για την επόμενη χρονιά, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ την Πέμπτη.

 

Τον Μάρτιο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισαν να καθυστερήσουν τους Αγώνες, οι οποίοι επρόκειτο να ξεκινήσουν τον Ιούλιο, για ένα χρόνο εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 που μέχρι στιγμής έχει σκότωσει 300.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

 

«Αναμένουμε ότι θα πρέπει να αναλάβουμε κόστος έως και 800 εκατομμυρίων δολαρίων για τη συμμετοχή μας και τις ευθύνες μας στη διοργάνωση των αναβληθέντων Αγώνων Τόκιο 2020», δήλωσε ο Μπαχ σε τηλεδιάσκεψη στο τέλος της συνεδρίασης του εκτελεστικού συμβουλίου της ΔΟΕ.

 

Ο Τόμας Μπαχ διευκρίνισε ότι από το ποσό αυτό, τα 650 εκατ. δολάρια θα δοθούν για τη διοργάνωση των Αγώνων το επόμενο έτος και τα 150 για τη στήριξη διεθνών ομοσπονδιών και Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.

 

Το νούμερο που ανακοινώθηκε από τον Μπαχ δεν περιλαμβάνει κανένα κόστος για τους διοργανωτές των Αγώνων του Τόκιο και η ιαπωνική κυβέρνηση πρέπει να υποστεί την 12μηνη καθυστέρηση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη.

 

Αρνήθηκε, τέλος, να προβεί σε εικασίες για πιθανή νέα καθυστέρηση εάν ο κορωνοϊός εξακολουθεί να μας απειλεί και το επόμενο έτος.

 

«Εργαζόμαστε τώρα με πλήρη δέσμευση για την επιτυχία της διοργάνωσης το 2021 και για να έχουμε αυτούς τους Αγώνες σε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους συμμετέχοντες», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΟΕ και συνέχισε:

 

«Απέχουμε ένα χρόνο και δύο μήνες μακριά από την τέλεση αυτών των αναβαλλόμενων Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν πρέπει να τροφοδοτούμε εικασίες για οποιαδήποτε μελλοντική εξέλιξη».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή