Deal News Online

Το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε επτά προτάσεις για την προστασία της οικονομίας

Για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τον κορωνοϊό

 

Εφτά προτάσεις για την οικονομία και την κοινωνία μέσα στην κρίση καταθέτει για πολιτικό διάλογο το ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μηδενίζει τα κυβερνητικά μέτρα, καθώς αρκετά από αυτά ήταν και δικές του εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό.

 

Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ στόχο έχουν να κρατηθούν όρθιες οι επιχειρήσεις , να μην καταρρεύσουν και πάρει τεράστιες διαστάσεις η ανεργία.

 

Για να αποφευχθεί ένα νέο μνημόνιο ζητά να συμπληρωθούν τα έως τώρα μέτρα με τα εξής επτά:

 

Πρόγραμμα τόνωσης της ρευστότητας και ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με εγγυημένα από το κράτος δάνεια και επιδοτήσεις.

 

Οι  σχετικές Κυβερνητικές εξαγγελίες ύψους 1% του ΑΕΠ (παρά τη μόχλευση) δεν αρκούν. Οι άλλες χώρες της Ε.Ε. εξαγγέλλουν ήδη ανάλογα προγράμματα που φτάνουν και το 20% του ΑΕΠ.

 

Για τους αγρότες θεωρεί ότι η εξαγγελία για πρόγραμμα στήριξης 150 εκ. ευρώ είναι σταγόνα στον ωκεανό. Χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα στήριξης των αγροτών και της πρωτογενούς παραγωγής μέσα στην κρίση. Με ενιαία αντίληψη για την διαδικασία παραγωγής -μεταποίησης -εμπορίας. Με τόνωση της ρευστότητας και αναστολή πληρωμής οφειλών. Με Ένταξη στα προστατευτικά μέτρα όλων των ΚΑΔ που αντιστοιχούν στον πρωτογενή τομέα.

 

Είναι σημαντικό να αγοραστούν από το κράτος προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς και να διατεθούν στους οικονομικά αδύναμους, σε ανθρώπους που δεν έχουν τα απαραίτητα για να ζήσουν.

 

Για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του τουρισμού: Πρόγραμμα τόνωσης της ανταγωνιστικότητας του πιο κρίσιμου κλάδου της οικονομίας μας. Με φορολογικές παρεμβάσεις (μείωση ΦΠΑ στην εστίαση και του φόρου στη διαμονή)και επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών και δραστική μείωση των ενσήμων που απαιτούνται για την χορήγηση στους εργαζόμενους του κλάδου, του επιδόματος ανεργίας κατά τους χειμερινούς μήνες.

 

Καμία συζήτηση για περικοπές μισθών και συντάξεων. Το μάρμαρο της κρίσης δεν μπορεί να πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι.Το ειδικό επίδομα να καλύψει όλους ανεξαιρέτως όσους πλήττονται. Για όλο το διάστημα των περιοριστικών μέτρων. Να καταργηθεί οριστικά με τροπολογία, το  άρθρο 9 της ΠΝΠ  που ευνοεί την εργοδοτική ασυδοσία και προβλέπει μείωση των μισθών κατά 50%. Δεν αρκεί η υπουργική απόφαση.

 

Να καλυφθούν με το επίδομα ανεργίας όλοι οι άνεργοι και οι μακροχρόνια άνεργοι, που δεν το παίρνουν και για όλη τη διάρκεια της κρίσης. Δεν επιτρέπεται μέσα στην κρίση να υπάρχουν πολίτες που εγκαταλείπονται, χωρίς τα στοιχειώδη για να ζήσουν. Κάλυψη και των συνταξιούχων των οποίων η σύνταξη καθυστερεί να εκδοθεί. Και των εργαζομένων στον τουρισμό με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

 

Παράταση της απαγόρευσης πληστειριασμών α΄κατοικίας. Τα όσα ψελλίζουν οι αρμόδιοι Υπουργοί αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία και ιδίως για τους ασθενέστερους μέσα στην κρίση.

 

Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά με βάση την πρότασή μας, αυτή είναι η έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους. Χορήγηση του επιδόματος Πάσχα σε αστυνομικούς, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και σε όσους δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή.


Media

Έρχεται το 20ο Athens Technopolis Jazz Festival

Έρχεται το 20ο Athens Technopolis Jazz Festival

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την 20η διοργάνωση του Athens Technopolis Jazz Festival και τη...

Αθλητικά

Ανοίγει από αύριο το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Ανοίγει από αύριο το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Από αύριο Δευτέρα, 10 Μαΐου, επιτρέπεται πλέον η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και σε...

Τεχνολογία

ΕΑΠ: Διαδικτυακό συνέδριο για την εκπαιδευτική μέθοδοSTE(A)M

ΕΑΠ: Διαδικτυακό συνέδριο για την εκπαιδευτική μέθοδοSTE(A)M

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο(ΕΑΠ)συνδιοργανώνει από σήμερα, μια μεγάλη επιστημονική συνάντηση με χιλιάδες συμμετοχές και επιστήμονες από διαφορετικά...

Περιβάλλον

Διαδικτυακή ημερίδα για ανακύκλωση από Δήμο Δέλτα

Διαδικτυακή ημερίδα για ανακύκλωση από Δήμο Δέλτα

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes διοργανώνει την Τετάρτη 12 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Ανακύκλωση...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.