Deal News Online

Απειλούν με κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ έχουν προκαλέσει τα σχέδια της κυβέρνησης που αφορούν στη συρρίκνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

 

«Το σχέδιο Μόσιαλου δεν είναι σχέδιο αναδιοργάνωσης, αλλά αποδιοργάνωσης» επεσήμανε σε σημερινή του συνέντευξη ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

 

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη δημόσια τηλεόραση τονίζουν ότι θα αντισταθούν «με κάθε μέσο στις προσπάθειες συρρίκνωσης της ΕΡΤ απ όπου και αν προέρχονται», ενώ ζήτησαν «πραγματικό διάλογο» με την πολιτική ηγεσία για όλα όσα έχουν εξαγγελθεί, ενώ κάλεσαν τη διοίκηση της ΕΡΤ να καταθέσει τις σκέψεις της για τα κυβερνητικά σχέδια. «Σε τι οφείλεται αυτή η εκκωφαντική σιωπή του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ» αναρωτήθηκε ο κ. Καλφαγιάννης, σύμφωνα με "Το Βήμα". Επίσης τα μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ εξήγγειλαν δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που προχωρήσουν οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Ηλίας Μόσιαλος την περασμένη εβδομάδα.

 

Όπως τονίστηκε στην συνέντευξη «η ΕΡΤ ως δημόσιος οργανισμός, έχει στόχο την ενημέρωση του ελληνικού λαού, την ψυχαγωγία του και τη διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, που είναι άστοχο να κρίνεται πάντα με όρους τηλεθέασης».

 

Πολλές από τις μέχρι τώρα διοικήσεις της ΕΡΤ, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων, την χρησιμοποίησαν όχι για να επιτελεστεί το έργο που έπρεπε, «αλλά για να προωθήσουν συμφέροντα που ήταν τελείως άσχετα με τους στόχους της δημόσιας τηλεόρασης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του έργου της, ενώ μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν τόσο οι πολιτικές ηγεσίες, όσο και οι διοικήσεις της».

 

Εξορθολογισμός της ΕΡΤ

 

Ο κ. Καλφαγιάννης υπογράμμισε ότι η ΕΡΤ που για πολλά χρόνια εμφάνιζε μεγάλα ελλείμματα «κατάφερε μέσα σε 16 μήνες να μειώσει το προσωπικό της από 5.500 υπαλλήλους σε 3.470 (3.020 μόνιμους και 450 συμβασιούχους) και να παρουσιάζει πλεόνασμα της τάξεως των 60 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

 

Υπενθύμισε επίσης ότι η ΕΡΤ δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά αντιθέτως τον επιχορηγεί και σήμερα καλείται ν' αναλάβει τις μισθοδοσίες φορέων που έχει υποχρέωση το Κράτος να λειτουργεί κατά παράβαση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

 

«Η λογική του τερματισμού μέρους του παραγόμενου έργου της ΕΡΤ χωρίς την απαιτούμενη αιτιολόγηση και χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό δεν μπορεί να είναι άλλοθι για κανέναν και προκαλούν την εντύπωση ότι τελικά οι αποφάσεις δε λαμβάνονται από την κυβέρνηση που εξέλεξε ο ελληνικός λαός, αλλά από δηλώσεις και παρεμβάσεις άλλων εξωθεσμικών παραγόντων που εξυπηρετούν ιδιωτικά ή άλλα συμφέροντα» σημείωσε.

 

Διαφωνούν στο κλείσιμο της ΕΤ1

 

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν έντονα με το σχέδιο του υπουργού Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλου σχετικά με το κλείσιμο της ΕΤ1.

 

«Θέλουν να κλείσουν ένα δίαυλο επικοινωνίας με τον πολίτη, ένα χώρο φιλοξενίας, ποιοτικών παραγωγών, κοινωφελούς χαρακτήρα οι οποίες προάγουν τον πολιτισμό» επισήμανε ο κ Καλφαγιάννης και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν με κανέναν τρόπο το «λουκέτο» της ΕΤ1. Υπογράμμισε επίσης ότι το κλείσιμο του καναλιού θα σημαίνει και την απώλεια των διαφημιστικών εσόδων του καναλιού που το 2010 ανήλθαν σε 4 εκατ. ευρώ.


Secret Money

INTRAKAT: Tι θα «ψάξει» στην πίτα των43,4 δισ. projects

INTRAKAT: Tι θα «ψάξει» στην πίτα των43,4 δισ.…

Tον νέο ισχυρό πυλώνα στην κατασκευαστική αγορά φιλοδοξεί να αποτελέσει η Intrakat, διεκδικώντας ό,τι project...

Αυτοκίνητο

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Ηλεκτροκίνηση

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν…

Τη συνεργασία τους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ανακοινώνουν η εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ...

Τεχνολογία

COSMOTE: 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021

COSMOTE: 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE...

Περιβάλλον

Η Mazda εγκαθιστά φωτοβολταϊκά συστήματα στο  εργοστάσιο της Χιροσίμα

Η Mazda εγκαθιστά φωτοβολταϊκά συστήματα στο εργοστάσιο…

Στα πλαίσια των συνεχών και συντονισμένων ενεργειών να προωθήσει τις πράσινες τεχνολογίες στις μονάδες παραγωγής...

Τουρισμός

Κρήτη: Τουριστική καμπάνια «Sense the Authentic»

Κρήτη: Τουριστική καμπάνια «Sense the Authentic»

Το νησί της Κρήτης προβάλλεται κατά την διάρκεια της φετινής τουριστικής σαιζόν στους επισκέπτες πολλών...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.