Deal News Online

Τον Απρίλιο του 2020 εγκαινιάζεται το 5* King’s Palace στο Σύνταγμα

Τον Απρίλιο του 2020 αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το νέο 5άστερο King's Palace στο Σύνταγμα. Πρόκειται μία επένδυση η οποία πιθανολογείται να ξεπεράσει τα 22 εκατ. ευρώ.

 

Ο όμιλος ΛΑΜΨΑ έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τον διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο της Accor προκειμένου η νέα μονάδα να λειτουργήσει κάτω από το brand ΜGallery.

 

Σημειωτέον ότι αρχικά, το ύψος της επένδυσης στο ακίνητο, ιδιοκτησίας του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων της Α.Τ.Ε. (το οποίο είχε αρχικά χρήση ξενοδοχείου κι εν συνεχεία γραφείων της Αγροτικής Τράπεζας) ήταν στα πέριξ των 17- 18 εκατ. ευρώ, ωστόσο, με δεδομένη τη δυσκολία του εγχειρήματος και την αλλαγή του σχεδιασμού με προδιαγραφές μονάδας 5 αστέρων, πλέον ενδέχεται να ανέβει σε επίπεδα άνω των 22 εκατ. ευρώ.

 

Όσον αφορά στην πορεία των Μεγάλη Βρετανία και King George για το 2019, ύστερα από μία πολύ «δυνατή» χρονιά για τον τουρισμό της Αθήνας, όπως ήταν αυτή του 2018, παρατηρείται εκ νέου, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Τάσο Χωμενίδη, «ικανοποιητική άνοδος όσον αφορά την τιμή διανυκτέρευσης». Συνολικά για το 2019, όπως εκτίμησε ο ίδιος, τα ξενοδοχεία της Αθήνας θα έχουν λίγο καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το 2018, ενώ εκτός Αθηνών θα υπάρξει μικρή πτώση αφίξεων.

 

Ενώ αναφέρθηκε και στον ενδεχόμενο «κορεσμό» της ξενοδοχειακής αγοράς της πρωτεύουσας λόγω των νέων ξενοδοχείων που συνεχίζουν να ανοίγουν στο κέντρο, λέγοντας ότι ούτως ή άλλως η Αθήνα είχε σημαντικά περιθώρια αύξησης της προσφοράς ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι παλιότερα ο αριθμός των επισκεπτών ήταν μόλις 1 εκατ. και ο μέσος όρος διαμονής 1,5 ημέρα, νούμερα τα οποία έχουν ανέβει πλέον σε πάνω από 5 εκατομμύρια και 3 ημέρες. «Το ζητούμενο είναι τα νέα καταλύματα να έχουν τις προδιαγραφές που χρειάζεται ώστε να προσφέρουν καλό προϊόν», εκτιμά ο κ. Χωμενίδης προσθέτοντας ότι η αγορά ουσιαστικά αυτορυθμίζεται.

 

Σημειώνεται ότι μόλις χθες η Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας, Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑ-ΑΑ) και η GBR Consulting, δημοσιοποίησαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε (έναντι του α' εξαμήνου του 2018) μείωση της τάξης του 3,8% στην πληρότητα και 2,9% στο Έσοδο ανά Διαθέσιμο Δωμάτιο (Rev Par) στα ξενοδοχεία της Αθήνας ενώ οριακή θετική αλλαγή (1%) υπήρξε στη Μέση Τιμή Δωματίου. Η Ένωση αποδίδει τις πιέσεις από  τα τέλη του 2018, κυρίως στην υπερπροσφορά κλινών στην Αθήνα, όλων των τύπων καταλυμάτων, αλλά και την αλλαγή του κλίματος σε ότι αφορά στην σχέση προσφοράς – ζήτησης. Ο Ιούνιος, ο οποίος διατήρησε οριακά (+0.9%) την πληρότητα του περυσινού Ιουνίου, ως καλοκαιρινός μήνας θεωρείται μήνας «αιχμής».

 

Σύμφωνα με τον κ. Χωμενίδη, «το γεγονός ότι τόσο η Μεγάλη Βρετανία όσο και το King George έχουν αύξηση στη μέση τιμή διανυκτέρευσης και το 2019 αποδεικνύει ότι πράγματι υπάρχει ζήτηση. Είναι θετικό το γεγονός ότι ανοίγουν κλειστά κτίρια στην ελληνική πρωτεύουσα, υπό την έννοια ότι αναβαθμίζεται όλο το κέντρο κι έχει πάψει να δίνει την εικόνα μιας εγκαταλελειμμένης πόλης. Αρκεί βέβαια να ακολουθούν και οι αρχές. Αυτή την στιγμή είναι ορατό το θέμα του κορεσμού όσον αφορά τις υποδομές και την καθαριότητα της πόλης και είναι πολύ σημαντικό να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε αυτούς τους τομείς».


World Business

Αντάλλαγμα τον Nord Stream 2 ζητά η Ρωσία για περισσότερο φυσικό αέριο

Αντάλλαγμα τον Nord Stream 2 ζητά η Ρωσία…

Η Ρωσία έστειλε σήμα ότι δεν θα σπεύσει να προσφέρει στους Ευρωπαίους καταναλωτές περισσότερο φυσικό...

Media

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Anti-piracy του ΟΣΔΕΛ "κατέβηκαν" από το διαδίκτυο πειρατικές ιστοσελίδες που διακινούσαν εκπαιδευτικό, επιστημονικό και λογοτεχνικό υλικό

Αθλητικά

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19αλλά με την παρέμβαση ακτιβιστών...

Περιβάλλον

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα μήνα

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα…

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών (PET) νερού και αναψυκτικών με τον τίτλο "Whywasteme"που...

Τουρισμός

Κικίλιας: Η Σαντορίνη μπορεί να γίνει παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης

Κικίλιας: Η Σαντορίνη μπορεί να γίνει παγκόσμιο πρότυπο…

Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Σαντορίνης Αντώνη Σιγάλα και φορείς του νησιού, πραγματοποίησε σήμερα ο...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.