Deal News Online

Κυπριανού: Εποικοδομητική η συζήτηση με Τσίπρα

Για εποικοδομητική συζήτηση που αφορούσε σε ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις εξελίξεις στο Κυπριακό, έκανε λόγο ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι αντάλλαξαν εκτιμήσεις για το ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Τουρκία και για το ποιες είναι οι προοπτικές επίλυσης ή μη του Κυπριακού και προσέθεσε ότι με μεγάλη του χαρά διαπιστώνει ότι «έχουμε ταυτόσημες αναλύσεις και εκτιμήσεις αναφορικά με τις προοπτικές». «Είναι κοινή πεποίθηση μας», τόνισε, «ότι υπάρχουν αρκετές δυσκολίες σε ό,τι αφορά την προσπάθεια λύσης του Κυπριακού, ότι έχουμε να καλύψουμε ακόμα μεγάλη απόσταση μέχρις ότου δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα επιτρέπουν πραγματικά να πάμε σε λύση που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

 

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι «ταυτόχρονα έχουμε επαναλάβει και τη θέληση μας να βαδίσουμε αυτή την απόσταση». «Δεν έχουμε άλλη επιλογή», είπε, «όσο δύσκολος κι αν είναι αυτός ο δρόμος, είναι πεποίθηση κοινή πως πρέπει να τον βαδίσουμε επιμένοντας στις βασικές αρχές λύσης και λειτουργώντας πάντα με προσήλωση και συνέπεια στους στόχους τους οποίους έχουμε καθορίσει».

 

Ο γγ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι «παλινδρομήσεις και αντιφάσεις κατά την άποψή μας το μόνο που προκαλούν είναι ζημιά στη διαπραγματευτική διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα δίνουν και άλλοθι στην Τουρκία να προσπαθεί να ξεφύγει από υποχρεώσεις που έχει έναντι του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, αλλά και έναντι των συμφωνιών υψηλού επιπέδου και έναντι των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ».

 

Ερωτηθείς εάν υπάρχει αισιοδοξία για λύση στο 2016, ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν πρέπει να συζητούμε με αυτές τις λογικές και ότι «πρέπει να επικεντρωθούμε στην προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφωνίες εκεί και όπου υπάρχουν και αν αυτό μπορεί να επιτευχθεί το 2016 είναι καλοδεχούμενο». «Αν όχι», συμπλήρωσε, «εμείς επαναλαμβάνουμε ότι το θέμα της λύσης του Κυπριακού δεν είναι συναρτημένο με τον χρόνο που παρέρχεται, είναι θέμα το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις θέσεις που κατατίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». «Εκεί λοιπόν θα κριθεί κατά πόσον θα μπορεί να επιλυθεί το 2016 ή όχι, αν οι θέσεις που θα κατατεθούν, θα επιτρέπουν κάτι τέτοιο».

 

Τέλος, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον πρωθυπουργό, τον ελληνικό λαό και στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων για τη σταθερότητα και τη συνέπεια με την οποία υποστηρίζουν τον αγώνα της Κύπρου για απελευθέρωση και επανένωση.


World Business

Αυξημένες οι πωλήσεις της General Mills

Αυξημένες οι πωλήσεις της General Mills

Καλύτερες πωλήσεις του αναμενόμενου σημείωσε η General Mills το α΄τρίμηνο, καθώς η ισχυρή ανάπτυξη στις...

Media

Δυναμική παρουσία ΕΚΟΜΕ στην 85η ΔΕΘ

Δυναμική παρουσία ΕΚΟΜΕ στην 85η ΔΕΘ

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας- ΕΚΟΜΕ, φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης,...

Secret Money

H προοπτική για  το brain gain από  την «άφιξη» Pfizer και άλλων κολοσσών

H προοπτική για το brain gain από…

Eλπίδα για επιστροφή ενός μέρους των Eλλήνων επιστημόνων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό στα...

Υγεία & Διατροφή

Θα τρώγατε μια «εμβολιαστική σαλάτα»;

Θα τρώγατε μια «εμβολιαστική σαλάτα»;

Τα ενέσιμα εμβόλια ενδεχομένως να μπουν σύντομα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, καθώς οι ερευνητές του...

Τουρισμός

3D ψηφιακές περιηγήσεις σε Αχίλλειο Μουσείο - Σπήλαια Διρού

3D ψηφιακές περιηγήσεις σε Αχίλλειο Μουσείο - Σπήλαια…

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία και ακολουθώντας τις σύγχρονες διεθνείς πρακτικές προβολής...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.