Deal News Online

Κάθε αναφορά στη δραχμή ζημιώνει τον τόπο

Κάθε αναφορά στην δραχμή μπορεί να αποβεί άκρως επιζήμια για την χώρα. Αυτό ισχυρίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην διάρκεια της ενημέρωσης που διενήργησε προς τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Όποιος επιμείνει να ομιλεί για την δραχμή απλώς δυσχεραίνει την μετάβαση της χώρας σε καθεστώς οικονομικής σταθερότητας.

 

Άλλωστε ουδείς θα πρέπει να εκλαμβάνει στα σοβαρά την φημολογία περί διακινδύνευσης των τραπεζικών καταθέσεων. «Οι τράπεζες έχουν αντεπεξέλθει και το Δημόσιο είναι εδώ για να τις βοηθήσει και να τις ενισχύσει», δήλωσε κατηγορηματικά.

 

Η έγκριση για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, είναι τώρα το κύριο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης. Το θέμα θα συζητηθεί στο Δ.Σ. του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σήμερα, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, με την αγωνία του κυβερνητικού επιτελείου να κορυφώνεται. Οι τριμηνιαίοι έλεγχοι από τα κλιμάκια της τρόικας κατέδειξαν την απόλυτη επιτυχία του κυβερνητικού έργου, τόσο στον δημοσιονομικό τομές όσο και στις διαρθρωτικές αλλαγές που υπερψηφίστηκαν στο κοινοβούλιο. Απομένει η υλοποίηση εντός του επομένου τριμήνου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, επιπλέον 178 δράσεων – υποχρεώσεων που εκκρεμούν.

 

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε για άλλη μια φορά «οικεία» πυρά. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης και Κώστας Γείτονας δεν δίστασαν να γίνουν δεικτικοί: ο μεν πρώτος επισημαίνοντας την «ανάγκη δίκαιης κατανομής βαρών», ο δε δεύτερος ισχυριζόμενος ότι «δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς μία κριτική του λαού για αναποτελεσματικά και άδικα μέτρα, ζητώντας από την κυβέρνηση να ρίξει βάρος στην εξασφάλιση της ρευστότητας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και σε νέες επενδύσεις.

 

Ακολούθως, ο Μίμης Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι το Μνημόνιο πρέπει να αναπροσαρμοστεί ιδίως στο σημείο της ενίσχυσης των επενδύσεων, ενώ η Αφροδίτη Παπαθανάση τόνισε την ανάγκη να λάβει (ο κ. Παπακωνσταντίνου) υπόψη την «κόπωση» των πολιτών.

 

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Ο Γ. Παπακωνσταντίνου για το μνημόνιοSecret Money

 INTRAKAT: Tι θα «ψάξει»  στην πίτα των 43,4 δισ. projects

INTRAKAT: Tι θα «ψάξει» στην πίτα…

Tον νέο ισχυρό πυλώνα στην κατασκευαστική αγορά φιλοδοξεί να αποτελέσει η Intrakat, διεκδικώντας ό,τι project...

Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τρία νέα κρούσματα στην ελληνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τρία νέα κρούσματα στην ελληνική ομάδα…

Τρία νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Εθνική ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, όπως ανακοίνωσε η...

Αυτοκίνητο

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Ηλεκτροκίνηση

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν…

Τη συνεργασία τους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ανακοινώνουν η εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ...

Τουρισμός

Κοινωνικός Τουρισμός: 47.000 επιταγές ενεργοποιήθηκαν μεταξύ 16-31 Ιουλίου

Κοινωνικός Τουρισμός: 47.000 επιταγές ενεργοποιήθηκαν μεταξύ 16-31 Ιουλίου

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου ενεργοποιήθηκαν συνολικά 47.000 επιταγές του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2020-2021 του...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.