Πολιτική ηγεσία Υπουργείου Εργασίας συναντά οργανώσεις μεταναστών

Συναντήσεις με εκπροσώπους και οργανώσεις μεταναστών, είχαν απόψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κος Γεώργιος Κουτρουμάνης, και η Υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τον συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής για το μεταναστευτικό ζήτημα, κα Άννα Νταλάρα.

 

Οι συναντήσεις αυτές, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, γίνονται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που ξεκινά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για την ενημέρωση των φορέων των μεταναστών, σχετικά με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την επικαιροποίηση των κριτηρίων που διέπουν την παροχή άδειας διαμονής σε όσους μετανάστες εργάζονται νόμιμα στη χώρα.

 

Το εισοδηματικό κριτήριο είναι ένα από τα κριτήρια της νομιμοποίησης των μεταναστών. Σήμερα, για την ανανέωση της άδειας παραμονής των νόμιμων μεταναστών απαιτούνται 151 ένσημα το χρόνο και οι φορείς των μεταναστών υποστηρίζουν, ότι εξαιτίας της ανεργίας, πολλοί μετανάστες δεν καλύπτουν το εισοδηματικό κριτήριο με αποτέλεσμα να καθίστανται παράνομοι.

 

Παρεμβάσεις για το θέμα έχουν κάνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αναδεικνύοντας παράλληλα και το ζήτημα της αδήλωτης εργασίας που πλήττει κυρίως τους μετανάστες.


protoselida

Αθλητικά

Ανδρέας Βαζαίος: Πρωταθλητής Ευρώπης με ρεκόρ

Ανδρέας Βαζαίος: Πρωταθλητής Ευρώπης με ρεκόρ

Ιστορία έγραψε στη Γλασκόβη και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης 25αρας πισίνας ο Ανδρέας Βαζαίος, ο...

Τεχνολογία

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένα «έξυπνο» ρομπότ, εξοπλισμένο με αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα στη φωνή, εκτοξεύτηκε με προορισμό...

Τουρισμός

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες ο πρώτος κύκλος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.