Επαφές Γ.Γ. ΥΠΕΞ με πολιτική ηγεσία της Αιγύπτου

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, καθώς και την ετοιμότητα της χώρας μας για συνεργασία των δύο χωρών μετέφερε στον πρωθυπουργό της Αιγύπτου Αχμεντ Σαφίκ, ο ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών Ι.-Α. Ζέπος, κατά την επίσκεψή του στο Κάιρο.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Ζέπος είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Αιγύπτου το τελευταίο διήμερο, με τους οποίους αντάλλαξε εκτιμήσεις για τις τρέχουσες εξελίξεις στην αφρικανική χώρα.

 

Ο κ. Ζέπος συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό Αχμεντ Σαφίκ, το ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, τον πρώην ΓΓ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπούτρος Γάλι, τον επικεφαλής της «Επιτροπής Σοφών» καθηγητή Αμπούλ Μαγκντ και το ΓΓ κόμματος Ουάφντ Αμπντελ Νουρ.

 

Είχε, επίσης, συναντήσεις με τους πρέσβεις της ΕΕ, της Γαλλίας και των ΗΠΑ στην Αίγυπτο.

 

Κατά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό, ο κ. Ζέπος είχε την ευκαιρία να μεταφέρει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, δεδομένων των στενών δεσμών που συνδέουν παραδοσιακά τις δύο χώρες. Διατύπωσε, ακόμη, την ετοιμότητα της χώρας μας να συνεργαστεί με την Αίγυπτο σε όποιους τομείς αυτή θα έκρινε ότι αυτό θα ήταν επωφελές. Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός ευχαρίστησε θερμά για το ενδιαφέρον που εκδηλώνει η Ελλάδα και υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η Αίγυπτος στις διμερείς σχέσεις.

 

Τέλος, ο ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών είχε επαφές με την ελληνική ομογένεια στην Αίγυπτο, καθώς και εκπροσώπους των ελληνικών επιχειρήσεων και τραπεζών που δραστηριοποιούνται εκεί, ενώ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β', καθώς και τον πρόεδρο του ΣΑΕ Στέφανο Ταμβάκη.

 

Διαβάστε επίσης: Στο Κάιρο αύριο ο γ.γ. του ΥΠΕΞ


protoselida

Media

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Η 3η Ελληνική Εβδομάδα για την Παιδεία στα ΜΜΕ (9 ως 15 Νοεμβρίου) κορυφώνεται με...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Περιβάλλον

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρίστος Βλαχοκώστας ορίστηκε συντονιστής για την...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.