Deal News Online

undefined

Κυβέρνηση: Απαράδεκτες οι απαιτήσεις της "τρόικα"

Θα πρέπει να πουλήσουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να μαζέψουμε 50 δισεκατομμύρια ευρώ όπως ζήτησε χθες η τρόικα. Και ενώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά αφού θα ξεπουλήσουμε ακόμη και τους ίδιους μας τους εαυτούς η κυβέρνηση προτίμησε να κρυφτεί και να αφήσει την ίδια την τρόικα να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

 

Τα όσα ανακοινώθηκαν χθες από τους ελεγκτές είναι πολύ σοβαρά. Ακόμη και να πουλήσουμε κρατικές επιχειρήσεις ζήτημα είναι αν θα καταφέρουμε να μαζέψουμε 8 με 10 δις ευρώ. Τι σημαίνει δηλαδή αυτό...

 

Ότι θα πρέπει να πουλάμε κάθε μέρα ότι έχουμε μπας και καταφέρουμε να μαζέψουμε τα 50 δις. Που ήταν όμως η κυβέρνηση; Άγνωστο. Ξύπνησε στην μία τα ξημερώματα, έγραψε την ανακοίνωση και στις δύο το πρωί, όπως άλλωστε έκανε και με τον ανασχηματισμό, θυμήθηκε να την στείλει.

 

Μια επιστολή όμως όχι για να εξηγήσει τι ακριβώς θα γίνει και που θα βρούμε τα 50 δις ευρώ αλλά γιατί δεν της άρεσε το ύφος των επιτρόπων. Μπορεί οι ελεγκτές της τρόικας να ξεπέρασαν κάθε όριο απευθύνοντας συστάσεις στους πάντες, κυβέρνηση, συνδικαλιστές και πολίτες όμως η ίδια η κυβέρνηση έπρεπε να ήταν παρούσα και να δώσει τις κατάλληλες εξηγήσεις και όχι να βγάζει μια απλή γραπτή ανακοίνωση στις δύο το πρωί.

 

Στην ουσία η τρόικα έχοντας σαφώς παρερμηνεύσει το ρόλο της, ανακοίνωσε αποκρατικοποιήσεις μαμούθ που θα εξασφαλίσουν 50 δισεκατομμύρια ευρώ και το περίεργο είναι πως αυτή την ανακοίνωση δεν την έκανε η ελληνική κυβέρνηση, αλλά εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΕΚΤ.

 

Διαβάστε τις ανακοινώσεις της τρόικας

 

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης με τον κορυφαίο υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση να μιλά για υπέρβαση των ορίων σε ομιλία του στη βόρεια Ελλάδα. Συγχρόνως, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έβραζε από οργή για το ύφος των εκπροσώπων της τρόικας, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως εκτός από τις ανακοινώσεις, η τρόικα καταφέρθηκε με πρωτοφανή άσχημο τρόπο και κατά των απεργών, κάτι που ούτε η ίδια η κυβέρνηση έχει πράξει.

 

Σε όλο αυτό το εκρηκτικό κλίμα υπήρξε η αντίδραση της κυβέρνησης δια στοματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση

 

"Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας.

 

Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό.

 

Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών.

 

Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση".


protoselida

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Αυτοκίνητο

Η Peugeot Τζηνόπουλος παραδίδει τα πρώτα e-208 στην Κοζάνη

Η Peugeot Τζηνόπουλος παραδίδει τα πρώτα e-208 στην…

Η PEUGEOT Τζημόπουλος εγκαινιάζει την ηλεκτροκίνηση στην πόλη της Κοζάνης, παραδίδοντας τα πρώτα e-208 στην...

Τεχνολογία

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social media

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social…

Το 90,6% των αναρτήσεων που χαρακτηρίζονται ως διασπορά παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία Covid-19 παρέμεινε...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.