Εξετάζουν "ελαστικοποίηση" διαδικασιών ανανέωσης άδειας παραμονής Προτεινόμενο

Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης που έγινε σήμερα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, στη Βουλή και στην οποία έλαβαν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, Εργασίας Λούκα Κατσέλη, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης και οι υφυπουργοί Άννα Νταλάρα και Χρήστος Αηδόνης.

 

Η σύσκεψη είχε περισσότερο διερευνητικό χαρακτήρα μέσω της κατάθεσης προτάσεων, ενώ αναμένεται μέσα σε διάστημα το πολύ δέκα ημερών να πραγματοποιηθεί και δεύτερη, πάντα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

 

Στη διάρκεια της σύσκεψης προτάθηκε η "ελαστικοποίηση" του πλαφόν για τη συγκέντρωση των απαραίτητων ενσήμων (400 σε δύο χρόνια τουλάχιστον), με σκοπό να μην εκπίπτουν από το καθεστώς νομιμότητας οι μετανάστες, ενώ παράλληλα τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας θα καταθέσουν πλαίσιο εξέτασης και κατηγοριοποίησης όσων είναι παράνομοι.

 

Σε κάθε περίπτωση, το φλέγον θέμα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, είναι εκείνο των παράνομων μεταναστών, και ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι αυτοί να βγουν από την "αφάνεια" -όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά- και να καταμετρηθούν, ενώ παράλληλα κατατέθηκαν προτάσεις για επιβολή αυστηρών κυρώσεων στους εργοδότες που μισθώνουν παράνομους μετανάστες.

 

Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να αξιολογηθούν οι διάφορες κατηγορίες και περιπτώσεις μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βρίσκονται "σε καθεστώς ανοχής" (παραμονή για σύντομο χρονικό διάστημα), ενώ η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της και το γεγονός ότι υπάρχουν πρεσβείες που δεν βοηθούν στην αποτύπωση της κατάστασης των ευρισκόμενων σε "καθεστώς ανοχής".

 

Αναφορικά με την επαναπροώθηση μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους η απόφαση της κυβέρνησης είναι ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος.

 

Σε ό,τι αφορά τους μετανάστες που φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στο Μέγαρο Υπατία (Πατησίων και Ηπείρου) η θέση της κυβέρνησης είναι ότι "δεν εκβιαζόμαστε", ενώ επανελήφθη η πρόταση που είχε διατυπωθεί και προ εβδομάδος, οι συγκεκριμένοι μετανάστες "να εξετασθούν κατά περίπτωση και ατομικά".


protoselida

Media

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον…

Ιαχές πολέμου από την Ελλάδα βλέπει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «YeniSafak». Σε δημοσίευμά της με...

Αθλητικά

Νίκη κορυφής για Γκλάντμπαχ, 2-1 την Μπάγερν Μονάχου

Νίκη κορυφής για Γκλάντμπαχ, 2-1 την Μπάγερν Μονάχου

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Γκλάντμπαχ στο ντέρμπι κορυφής για την 14η αγωνιστική στο γερμανικό πρωτάθλημα,...

Τεχνολογία

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένα «έξυπνο» ρομπότ, εξοπλισμένο με αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα στη φωνή, εκτοξεύτηκε με προορισμό...

Τουρισμός

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες ο πρώτος κύκλος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.