Deal News Online

undefined

Κλιματική αλλαγή: Κυκλώνες – πλημμύρες, τα χειρότερα έρχονται

Ευθεία διασύνδεση των προσφάτων φυσικών καταστροφών με την παγκόσμια υπερθέρμανση έκανε ο Ρος Γκαρνό, αρχιτέκτονας της τελματωμένης πολιτικής κατά της κλιματικής αλλαγής της Αυστραλίας, ο οποίος παράλληλα απηύθυνε έκκληση για νέα ώθηση στην περικοπή των εκπομπών άνθρακα.

 

Ο Γκαρνό στις νέες επικαιροποιημένες συμβουλές του προς την κυβέρνηση, είπε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ο κυκλώνας Γιόσι, που χτύπησε τη βορειοανατολική ακτή της χώρας και οι πρόσφατες πλημμύρες αποτελούν απλώς πρόγευση του τι θα επακολουθήσει, εάν η κλιματική αλλαγή συνεχίσει ανεξέλεγκτη.

 

«Η μεγαλύτερη ενέργεια στην ατμόσφαιρα και τις θάλασσες μπορεί να εντατικοποιήσει ακραία συμβάντα και φοβάμαι ότι αισθανόμαστε κάτι από αυτά σήμερα και μάλιστα σε μία στιγμή, που η παγκόσμια υπερθέρμανση είναι στις αρχικές φάσεις της», είπε ο Γκαρνό σε ομιλία του.

 

Η Αυστραλία ευθύνεται για περίπου το 1,5% των παγκόσμιων εκπομπών αλλά είναι μία από τις χώρες με τις πιο ψηλές κατά κεφαλή εκπομπές εξαιτίας της εξάρτησης της από τον άνθρακα, από τον οποίο παράγεται το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Η Καμπέρα έχει καθυστερήσει τα σχέδια να αναγκάσει όσους μολύνουν να πληρώνουν για τις άδειες των εκπομπών άνθρακα σε ανοιχτή αγορά και αντίθετα έχει συστήσει μία επιτροπή για να βρει τον κατάλληλο τρόπο να τεθεί μια τιμή για τον άνθρακα.

 

Οι πράσινοι και οι ανεξάρτητοι βουλευτές έχουν εμπλακεί σε ανάπτυξη μιας νέας πολιτικής όπου εξετάζονται και άλλες επιλογές, όπως ένας προσωρινός φόρος άνθρακα.

 

Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκιλάρντ επιβεβαίωσε τη δέσμευση της να αποτιμηθεί η ρύπανση από άνθρακα, παρομοιάζοντας την κίνηση με τις κρίσιμες οικονομικές μεταρρυθμίσεις των δεκαετιών του 1980 και του 1990 και λέγοντας ότι θα οδηγήσει σε τεχνολογική επανάσταση στην Αυστραλία.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sydney Morning Herald, η κυβέρνηση κινείται προς την ιδέα των Πράσινων για ένα υβριδικό σχέδιο εμπορίας άνθρακα με έναν αρχικό καθορισμένο φόρο για τη ρύπανση από άνθρακα μέχρι να συσταθεί μία πλήρης αγορά άνθρακα.

 

Το προηγούμενο σχέδιο κυβέρνησης πρότεινε έναν αρχικό φόρο γύρω στο ένα δολάριο Αυστραλίας (0,735 ευρώ) ανά τόνο πριν την τιμή αγοράς και περικοπές εκπομπών τουλάχιστον 5% ετησίως με βάση τα επίπεδα του 2000, μέχρι το 2020, ενώ οι πράσινοι θέλουν περικοπές 25-40%.

 

Στην Ευρώπη, τη μεγαλύτερη αγορά άνθρακα, οι τιμές είναι περίπου στα 14.5 ευρώ εάν τόνο.

 

Ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Γκρεγκ Κόμπετ έχει υποβαθμίσει τα οφέλη από τον φόρο άνθρακα, λέγοντας ότι ένα σχήμα εμπορίας άνθρακα θα έδινε μεγαλύτερη βεβαιότητα στις περικοπές των εκπομπών.


World Business

Σημαντική δικαστική νίκη για την Uber

Σημαντική δικαστική νίκη για την Uber

Ένα μικρό πρόστιμο σε εφαρμογή διαμοιρασμού διαδρομών στο Βουκουρέστι αναμένεται να έχει μεγάλες συνέπειες για...

Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Στις 27 Νοεμβρίου, η προσωρινή διοίκηση της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τους ποδοσφαιριστές της...

Περιβάλλον

 Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το 2020

Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το…

Ο πλανήτης μας συνεχίζει να υπομένει μια περίοδο σημαντικής υπερθέρμανσης το 2020 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό...

Τουρισμός

Προχωρά η αδειοδότηση του υδατοδρόμιου Ιεράπετρας Κρήτης

Προχωρά η αδειοδότηση του υδατοδρόμιου Ιεράπετρας Κρήτης

Στο τελικό στάδιο μπαίνουν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα της Κρήτης, όπως...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.