Deal News Online

undefined

Παπουτσής: "Βόμβα" το μεταναστευτικό για την Ελλάδα Προτεινόμενο

"Το μεταναστευτικό είναι ένα τεράστιο θέμα για την ελληνική κοινωνία. Στην πραγματικότητα είναι μια βόμβα. Αλλά είναι φαινόμενο που δεν είναι τοπικό, δεν είναι ελληνικό, αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και για αυτό το λόγο θέσαμε το θέμα στην ΕΕ, από την πρώτη στιγμή που αποφασίσαμε να αναδείξουμε το μεταναστευτικό ως μια πρώτη προτεραιότητα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χρήστος Παπουτσής, κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

 

Η Ελλάδα ζήτησε "να έρθει η Ευρώπη εδώ" και να συνδράμει με τον οργανισμό Frontex -και κυρίως με τις Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης- στα χερσαία μας σύνορα, ακριβώς για να δημιουργήσουμε έναν καθαρό συμβολισμό, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Ένα συμβολισμό δηλαδή, ότι η Ελλάδα -οι ελληνικές αρχές, η Ελληνική Αστυνομία, στα χερσαία σύνορα και το Λιμενικό στα θαλάσσια σύνορα της χώρας- με τη συνεργασία και τη συνδρομή του Frontex, προστατεύουμε, φυλάσσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα. Φέραμε δηλαδή, την Ευρώπη στα σύνορά της. Και ταυτόχρονα, αξιοποιώντας τόσο τη συνεργασία του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και του Ελληνικού Στρατού, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δημιουργήσουμε μηχανισμούς, πρώτα απ' όλα παρακολούθησης, αλλά και μηχανισμούς υποδοχής παράνομων μεταναστών".

 

Αναφερόμενος στα μέτρα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, τόνισε ότι στον τομέα του επαναπατρισμού δεν υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεργασία με τα κράτη υποδοχής και τις εδώ πρεσβείες τους. Υπογράμμισε όμως, ότι είναι μεγάλο βήμα η σύναψη συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για την επανεισδοχή, κάτι το οποίο επετεύχθη πριν από μια εβδομάδα.

 

"Σε τρεις εβδομάδες από τώρα, στις 24 Φεβρουαρίου, θα ψηφιστεί -ελπίζω να εγκριθεί χωρίς προβλήματα- από το Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης", σημείωσε ο υπουργός.

 

Σχετικά με τα μέτρα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι το Υπουργείο, μεταξύ άλλων, προωθεί:

 

-την ίδρυση Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την αναδιάρθρωση των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και των Διευθύνσεων Αλλοδαπών με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας τους. Αυτό είναι Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο αν δεν εγκρίθηκε ήδη, είναι θέμα ωρών να εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας και να προωθηθεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

-την ίδρυση Τμημάτων Μεταγωγών Δικαστηρίων στην Κομοτηνή, Κοζάνη, Λαμία, Καλαμάτα και το Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι ανάγκες στις περιοχές αυτές.

 

-τη χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου και στους άντρες αστυνομικούς.

 

-την εξαίρεση των Σωμάτων Ασφαλείας από τον περιορισμό 1 προς 5 του Μνημονίου, όσον αφορά στην ανανέωση και στην ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού.

 

Επιπλέον, σήμερα ή αύριο, κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη "Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις", στο οποίο όμως περιλαμβάνονται και πολλές άλλες διατάξεις. Μεταξύ αυτών είναι:

 

- η διάθεση στις αστυνομικές αρχές χερσαίων, πλωτών και εναέριων μεταφορικών μέσων που έχουν κατασχεθεί από αυτές, για υποθέσεις λαθρεμπορίας ή παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, αρχαιοτήτων ή λαθρομεταναστών.

 

-η αύξηση από 100 σε 300 ευρώ του μηνιαίου επιδόματος, το οποίο καταβάλλεται στους αστυνομικούς που τραυματίζονται κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.

 

- η κάλυψη των εξόδων ταξιδίου και διαμονής σε ένα μέλος της οικογένειας αστυνομικού, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας και για όσο χρόνο διαρκεί η νοσηλεία του στο νοσοκομείο, χωρίς χρονικό περιορισμό.

 

-το δικαίωμα προσφυγής των αστυνομικών που κρίνονται μη κατάλληλοι προς χρήση όπλου από τις αρμόδιες επιτροπές, προκειμένου να κρίνονται εντός 15 ημερών και σε δεύτερο βαθμό. Επιπλέον προβλέπεται η επανεξέταση των αστυνομικών που κρίνονται και πάλι ως μη κατάλληλοι προς χρήση όπλου, μετά από 6 μήνες αντί ενός έτους που ισχύει σήμερα.


protoselida

World Business

Σε 35.000 προσλήψεις προχώρησε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco

Σε 35.000 προσλήψεις προχώρησε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ…

Στην πρόσληψη 35.000 εργαζομένων προχώρησε η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας Tesco τις τελευταίες...

Media

Facebook: Δωρίζει 100 εκατ. σε ειδησεογραφικές οργανώσεις

Facebook: Δωρίζει 100 εκατ. σε ειδησεογραφικές οργανώσεις

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει ειδησεογραφικές οργανώσεις που...

Αθλητικά

Αναστολή διεθνών αγώνων πινγκ πονγκ μέχρι Ιούνιο

Αναστολή διεθνών αγώνων πινγκ πονγκ μέχρι Ιούνιο

Την επίσημη αναβολή κάθε αγώνα πινγκ πόνγκ μέχρι τις 30 Ιουνίου αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή...

Τεχνολογία

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε μια πραγματική εκτίναξη της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.